To je naprosto v pořádku, proč by měl dostávat důchod někdo, kdo nepracoval, jako ti ostatní... Ti mu to mají platit ?
Pokud někdo celý život nepracoval a flákal se, může dosáhnout přidělení důchodu za použití mimořádného opravného prostředku - stanováním před úřadem vlády ČR a poukazováním na vlastní status "odpůrce totalitního režimu".
hmmm, tak to jsem zvědavá, jak to uděláte s naší Českou menšinou? Tipuji, tak 75% jich nikdy! nepracovalo. Čest výjimkám. To bude samá ,,modrá knížka,,na palici a sociální dávky, že? To jen se mnou, se na pracáku nikdo po třech měsících nemazlil 😄 Tak už vidím důchod 😄 Nechejte nás všechny pochcípat, a máte klid. Já mám do důchodu tedy ještě hódně daleko...
Nepracující česká menšina důchod nepotřebuje, protože do své smrti pobírá sociální dávky a různé příspěvky na bydlení..... Horší je na tom pracující člověk za mrzký plat a pak dostane takový důchod, který ho nutí jít si pro sociální dávky. Takže, česká menšina je opět chytřejší, než pracující český člověk.
Ti, kteří nebudou mít odpracovaná léta, nedostanou důchod.
Nevadí. Dostanou to v různých dávkách.
Flákačství v ČR je výhodné a posvěcené zákonem.
Proč? Demokracie je vláda většiny. A většina nechce podporovat lenochy, kteří jen řvou a válejí se na lavičkách.
Vláda současná ( i dřívější ) je podporuje.
Jakám právem berou peníze nám a jim je dávají?!?
Na tuhle otázku Vám nikdo a nikdy z vládní bandy gaunerů odpověď nedá. Jsou tady už dvě generace hnědočechů, kterým to vyhovuje, že jim lítají pečený holubi do huby. Bohužel, a další nemakačenkové se množí a další ..... příchozí do České republiky budete muset ekonomicky adoptovat. Tak co na to cenzor ???
To je dobře. Ale bude to u všech stejné? A co ti , co jsou na dávkách? Stejně se o ně stát postará. Dá jim na bydlení , na energie, na živobytí. Tak jak jsou zvýhodněni ti , co pracovali? Nijak . Někdy ten , co bere celý život dávky , má víc , jak kdo pracoval. A co ten Australan nevím už jak se jmenuje. Ten má na důchod podle Jurečky nárok? Z čeho mu to bude Jurečka platit? Ze svého? Nevěřím vládě , ani Jurečkovi. Zase budou výjimky
Nemáte tak úplně pravdu.Jsou lidé kteří nestačili potřebné roky k přiznání starobního či invalidního důchodu odpracovat.Například závažné onemocnění.Sice je vám přiznán inv. důchod 3 stupně,ale nedají vám ho, protože vám chybí pár měsíců
doby pojištění.A jelikož do práce jít nemůžete skrze zdravotní stav jste odkázán na sociální podporu.A věřte, že pro mnohé je to ponižující.
Hm, tak to bude na Mostecku a Chomutovsku ještě zajímavé! Jdu si obnovit zbrojní pas.
Nemám moc obav, že bych roky nestihl nabrat. Ještě se mi počítá škola, vojna a do dosažení řádného důchodového věku budu mít, pravděpodobně, 40let skutečně odpracovaných. A to ještě netuším kam až mi hranici posunou.
Posílala jsem dotaz na sociálku. Mám 22 let před důchodem 23 let odpracováno.
Začněte konečně říkat mladým, každý si odkládáte na svůj důchod. Ti mladí ještě neudělali nic a vykřikují, projídáte nán to vy staří důchody. Omyl, my máme roky odpracované a koik kdo dělal, z toho je výpočet.Ale my jsme dělali od 17 let a mnozí dělalí dál. Školy jsme stíhali při zaměstnání a nepracovat, byl trestný čin. A stihli jsme postavit domy, opravit staré, dnes je budou mít ti mladí, nebo je za miliony prodají. Co se postavilo dnes, maximálně nějaká rozhledna v údolí, nebo cyklostezka mezi vinnými sklepy na Moravě a tam se nesmí jezdit. A dávky, když je volné pracovní místo, žádná dávka.
Řeknu vám, co se mi stalo. Bavila jsem se s 94 letou paní. Ta mi urputně tvrdila, že CELÝ ŽIVOT pracovala v jedné fabrice. Což v jejím případě bylo od 20 - do 55 a pak byla dalších 40 let!!! v důchodu... Takže CELÝ ŽIVOT, je v tomto případě spíše vtipná hláška...
Nepravdivé tvrzení.
Výjimky se vždy najdou. Např. nedávno přiznaný průměrný důchod p. Soukupovi, který se téměř celý život povaloval a poustevničil v zahraničí. Domů se vrátil v 68mi letech, asi též aby mohl využívat bezplatné zdravotnictví.
Do důchodového systému nic nepřinesl. Jeho jedinou zásluhou bylo podepsání Charty 77. Po hladovce před úřadem vlády p. Jurečka ustoupil a přidělil mu průměrný důchod. Za co?
No pro mě pořád přijatelnější než to že bývalí funkcionáři KSČ měli parádní důchody až do konce života a nikdy jim nikdo nezkřivil ani vlásek.
Zemědělská pomstychtivá krysa se nám všem odměnila. Zejména těm, kteří ji volili.
Já myslím, že krysa je ten kdo nepracuje a rozčiluje se nad tím, že nedostane důchod když nepracoval..Tak buď jste jeden z nich nebo nevím co se tady rozčilujete...
Kolikpak asi roků měl odpracováno "stanař" u úřadu vlády? Jistě nejméně 45,že.Tak jako já,ale on hubou v Austrálii,a já rukama a hlavou v Česku.To je ten rozdíl,viď Fialo...Takže opět lži a keci vládní špičky...