Nyní již chápu, jak se může občan dožít " průměrně" 26,5 roku v důchodu. No a i druhá věc bude zajímavá. Někdo tu chce, abychom měli možnost si připlácet za nadstandartní služby. Předbíhat u doktorů, lepší klouby apod. Takže osoby samostatně výdělečně činné, které si neplatí dobrovolné nemocenské pojištění sice nemohou pobírat nemocenskou, ale budou si moci právě tyto nadslužby z "ušetřených" peněz dovolit. Doufám jen, že tato nelogičnost ( hovadi.a) neprojde, ačkoliv na co máme 108čku. Že?
Platit si nemocenské pojištění vypadá jako kravina. Výplatu dostanete až po 14 dnech nemoci a většinou velmi nízkou. Navíc stejně i pokud nepracujete musíte platit minimální soc, a zdravotní pojištění, které převyšuje výši vyplacené nemocenské.
Je to však vhodné jako platba "pojištění" možnosti neplatit zálohy , pokud opravdu dlouhodobě onemocníte a jste v neschopnosti alespoň celý kalendářní měsíc.
Dobry den letos mi bude 64let v zaři 8 tet sem na uřadu prace a nikdo mě nechce zaměstnat atroza kolen pateře srdce beru leky na tlak plice už sou chyceny ledviny to vše je stařim to čeka každeho člověka mem věku už nejste dostatečně pohyblivý po nějake době když chodite musite si sednout pateř hrazně boli kolena a tet kdo vas veme do prace chybi mi 7let abych mohl dostat duchod vubec nevim kdymi vubec nějaky daji posilaji mě všude abych si našel praci ale podle věku už vam nikdo praci neda tak mam ještě dvě děti 13let a 15let manželka uklizi a bereme socialni davky žijeme jako žebraci nic si numužeme dovolit každou korunu musime spravně počitat co koupit abychom z dětmi měli co jist.
Invalidní důchod má drtivá většina některých Čechů, v životě přitom v práci nebyli. Mnozí z nich byli invalidní odjakživa.
Někteří se už rodí s invalidním důchodem.
Paní Henlová, jsem ve 3, stupni ID, bez Tramalu a Dorety nedojdu ani na WC. Můžete mi věřit, že Vám mileráda předám svůj invalidní důchod, ale výměnou za zdravé nohx bez bolestí a do práce budu velmi ráda chodit, protože věřte nebo ne, ten pocit zbytečnosti je kolikrát horší, než ty bolesti.