Jak slyším " průměrný důchod" a číslo, ježí se mi chlupy snad i na žlučníku... 😛
Pan ředitel a náměstek měli přes 100tis a to se do průměru důchodů započítává také?!
U stolu si tatínek dal 25 švestkových knedlíků, ostatní 2 děti a maminka tak 3-4. Průměr - každý snědl v průměru více, než snědl...Tak nějak? 🙄🤦♀️😉!
Počtáři nástup! 😄
Stačí si otevřít statistiku a podívat se jak na průměr, tak na medián. Podle mediánu totiž snědli všichni 3-4 kedlíky.
A mediánový důchod za průměrným nijak zvlášť nezaostává: Odkaz
Ale to se lidem jako vy samozřejmě nehodí, vy si budete stěžovat za všech okolností 😉
Nechápu proč někdo pořád řeší nějaký průměrný důchod? Každý má důchod podle toho jak dlouho pracoval a platil do systému. Ten rozdíl v platech někdy před cca 15 lety už tak velký není. Nízký důchod může mít jenom ten kdo málo do systému odevzdával a to si musí vyřídit každý sám se sebou.
Máte pravdu,znám hodně lidí kteří po 89 pracovali na černo ,nebo jenom za minimální mzdu a zbytek na ruku,dnes se diví že mají málo
Málo kdo v mládí přemýšlí o důchodu, a to je chyba. Je to nejen o výši příjmu, ale i o dlouhodobém důchodovém spoření. Já jsem měl celou aktivní dobu na paměti, že jednou půjdu do důchodu, a proto si dnes nemohu stěžovat.
taky jsem znal par lidi kteri se ho nedozily myslim ze nema cenu se nad tim strasovat kdy a kolik ale jak dlouho
Průměrný důchod je stejně KLAMAVÁ suma jako průměrný plat . To je to stejné , jako za komunistů . V GLOBÁLU bylo všeho dost . Neplést s Globusem !!
To se pane velmi pletete! Za komunistů byly rovnostářské platy (tedy i důchody)! Například ředitel velké společnosti bral plat ve výši 3-4 násobku platu uklízečky a o pouhých 30-40% vyšší plat než byl plat mistra! Takže průměrné platy (i důchody) měly zcela jinou vypovídací schopnost a byly velmi blízko mediánu!
Co za ten váš průměrný důchod lze pořídit: stravu při využití slev, kulturu max. 2 x do roka, lázně pro zlepšení zdravotního stavu _ nikdy atp. u ostatních požitků jako jsou zájezdy, dovolená atd. Důchodci se mají více lépe něž je standart u bezdomovců
průměrný důchod je zhruba 48%průměrné hrubé mzdy,pokud se budeme bavit o čisté tak lehce přes 50%....tohleje opravdu slušná penze,..lidé musí být především sami zodpovědní za svůj život a plat...jsem 8 let vdůchodu,žijeme s ženou v domku onaje 2 roky v důchodu,podnikali jsmehned po revoluci podnikámenadále,žijeme si opravdu skvěle,poněvadž,jsme šetřili na stáří,lázně bereme jednou za rok a v únoru jedeme do Karibiku,holt člověk nesmí hledat důvody,proč nepracovat,ale hledat důvody,jak lépe pracovat...tady tyhledebaty vedou jen závistiví jedinci co se vezou na zádech těch poctivých...inu 3 bilionynašetřených peněz je slušné zrcadlo,jaksi lidé v česku žijí,tedy i důchodci...když jdou do předčasných důchodů,jsou dosti krácení navždy,jeto okolo 4-5 tisc,měsíčně,to je velká suma...pak tady vyřvávají,jaksemají špatně,ale nikdo si nepoloží jednoduchou otázku...cojsem v životě udělal,abych se měl dobře....
Průměrný důchod tady zavedl jeden prolhaný lidovec a kdo ho má? Od r. 2025 se mění pravidla pro výpočet nových penzí a budou se snižovat!
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Je třeba se dívat i kolem. Realita je taková , že náš stát nevzkvétá, většinu výrobních prostředků a obchodní sítě vlastní firmy mimo stát, ale nejpodstatnější je bankovní síť, která je také mimo o výkonné moci nemluvě. Pokud bude postupovat rozvírání platových a důchodových nůžek tímto tempem, stanou se z nízkopříjmových lidí otroci , kterým bude dáván peníz na stravu a nutnou střechu nad hlavou. Nejzajímavější na tom je , že právě ti nejchudší volí ty nejbohatší, jako kdyby si neuvědomovali, že stát má jen jedno bohatství a někdo rozhoduje o jeho přerozdělení.
Myslím,že kdo alespoň trochu myslel na věk důchodu a neutrácel za zbytečnosti ,tak dnes žije celkem na pohodu. Za sebe mohu říci,že i jako pouze vyučenému bez maturity se to celkem povedlo a nemám důvod si na něco stěžovat.
taky jsem jen vyučený,práce byla mojím koníčkem,pěkně jsem si vydělal,proto,když jsem viděl,že mé děti na studium neměli ,šli se taky vyučit a dnes jim lidé,,,ruce líbají,,,když jim něco opraví,jak já,tak i oni budou mít pěkné důchody a VO,,,VO,,,VO TOM TO JE !
Vy ve vládě by jste měli vyskoušet si žít z20 000 aspoň 1 měsíc a budete mluví jinak.
Promiňte ale toto20.000 bere matka samoživitelka se dvěma dětmi.Jako důchodkyni se Vám to zdá málo.No a co my pracující myslíte, že se nám zvedají mzdy 3 krát do roka.
Já už beru 34let invalidní 2stupně plus plat to je hezké spoření😂od loňska starobní a dělám dál 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Posílám na prověření ČSSZ....😂😂😂