1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokemUpraveno

Za celý život jsem strávil pouze jeden měsíc na pracáku. Když jsem před lety odešel do předčasného,měl jsem víc než 45 let započítaných let.

Vzal jsem tehdy nabízenou práci absolutně mimo můj obor a dělal jsem vše pro to,abych uspěl.

29
Před 1 rokem

Zrušte soc. odvody a ať si každý šetří. Stejně Nám už nic vyplácet nebudou. Takže lidi budou na ulici nebo umirat v práci. Kdybych nemusel platit soc. tak mam každý měsíc vic jak 5k na duchod když to tak bylo 30 let co mi teda "zbývá " tak neřeknu vůbec nic a na stáří jsem za vodou

4
Před 1 rokem
Jirjirka

Pokud byste si spořil 5000 korun měsíčně po dobu 30 let, pak byste nominálně nastřádal 1,8 milionu Kč. Reálně byste si však uspořil na důchod 800 tisíc korun, protože musíte uvážit minimálně 2% inflace. Pokud by vás potkala inflace let 2021-2023, kdy došlo ke 30procentnímu znehodnocení, měl byste našetřeno leda tak na provaz a skobu do zdi.

1
Před 1 rokem

V článku se píše, proč jej nepobírá. Nesplňuje podmínky. A těch zase tak moc není. Důchodový věk, odpracované roky. Takže důvod asi nebude tak záhadný, jak by se mohlo zdát.

25
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit další 3 reakce
Před 1 rokem

Poradna, která nic neporadila. Pokud se někdo v životě raději flákal, než pracoval, pak nemá nárok na důchod, když se mu věk už na něj dovršil. Tak se to omílá stále dokola, ale asi jde o to naplnit stránku jakýmkoliv textem, byť skutečně prostoduchým.

15
Před 1 rokem
Petr Novoborák

Jsou tací co nesplnili a důchod dostali např. Poustevník .

1
Před 1 rokem

Vy nejste Disident musíte si odpracovat a hlavně doložit státu, že jste zde odváděl příjmy. A ani asi nejste Jurečkův kamarád,popřípadě pětikolky Fialovi vlády .Pokud by jste byl tak ho zajisté máte ne

36
Před 1 rokem

mám nemoc z povolání a DIČ 1 st. ,díky této nemoci jsem nemohl sehnat vhodné zaměstnání s násobně jsem přesáhl povolenou dobu registrace na ÚP. Dále jsem z důvodu nemoci velmi dlouho marodil a na stanovený věkový limit nedosáhnu - dostanu vůbec nějaký důchod? Poradí mi někdo?

4
Před 1 rokem
Milan Ceplecha

Jedině ČSSZ.

3

Takových je nás víc 😔Kdysy bylo 25 let odpracovat,bydlela jsem na saMote v lese a byla s dětmi doma,chybí mi tedy 7 let takže mi dají důchod až v 72 letech.

6
Před 1 rokem
Jaroslava Mikešová

Vy jste cizinka.?? Já jen podle slohu a hrubek.

8
Před 1 rokem

Každý je strůjcem svého štěstí.Nestačí jen pracovat je třeba řádně platit sociální pojištění a taky si to po 50sátceohlídat.

12
Před 1 rokem
Kohut Lumir

Ne po padesátce, to je pozdě. Od začátku zaměstnání, od brigád na škole. Aby se ty roky pojištění uskládaly. Dnes je možné 1x ročně žádat o informativní list důchodového zabezpeční. Každému doporučuji využít toho. A tak si postupně kontrolovat, jestli je mi odpracovaný rok počítán, nebo ne.

Před 1 rokem

Prosím vás lidičky, poraďte. Na pracáku mně řekli, že mám tulení nemoc, nevíte náhodou, jestli bych na ní nedostal invaliďák ? Nemusí být velký, stačilo by mně třicet tisíc měsíčně, jsem skromnej.

3
Před 1 rokem

Já jsem šel do důchodu v 62 a 8 měsíců - o rok předčasně a mám průměrný důchod. Od patnácti jsem makal a odváděl a minimálně marodil. Jsem absolutně spokojený. Že by to bylo tím že jsem byl nezaměstnaný jen 4 dny ?

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt