1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Pozor také na peníze na ruku. Hodně lidí, vč. vysokoškoláků, raději pracují na černo, protože řeknou, že chtějí peníze teď a neřeší, co bude až budou chtít jít do důchodu. Manžel odešel do SD v prosinci 2021 po odpracovaných 47 letech vč. vyučení. Z práce odešel z důvodu stěhování firmy a také po tolika letech odpracovaných, proč ne... Na ÚP byl cca 4 měsíce, pak to vzdal a odešel raději do předčasného, nechtěl se nechat buzerovat, aby si hledal práci. Když si šel žádat o důchod, tak jsem mu říkala, že mu poradí, jestli odejít v prosinci nebo v lednu. S OSSZ jsem hodně spolupracovala a měla jsem zkušenost, že to tak dělají. Bohužel, narazil na referentku, která se ho zeptala, od kdy chce důchod, tak řekl prosinec a to byla zrovna doba, kdy to bylo výhodnější v lednu, njn... Důchod mu spočítali něco přes 20 000 Kč, byl spokojený.

7
Před 1 rokem

Jestli se tam Bartoš ještě chvíli udrží, tak věřím, že se pokusí ten bordel dát dohromady a kalkulačky nahradit Excelem. Od bufetářky Dostálové jste toho moc očekávat nemohli, tak maximálně jak vyfotit žrádlo a dát na net.

52
Před 1 rokem
Soňa Benešová

Vy by jste mohla Bartošovi radit. Protože spojovat databáze s excelem je vrchol databázových systémů.

Před 1 rokem

Nezáleží kolik jste vydělávala ale kolik jste posílala na sociální,jako Ing by jste to mohla vědět.

56
Před 1 rokem
Rostislav Haladěj

Paní posílala to, co jí zákon ukládá. To byste měl vědět.

24
Zobrazit dalších 6 reakcí

Stále mi to vrtá hlavou...

Při podnikání:

Roční sociální pojištění se vypočítává z vyměřovacího základu, kterým je polovina daňového základu.

Při výpočtu starobního důchodu započítávají všechny příjmy, ze kterých bylo zaplaceno sociální pojištění, v letech 1986 až ...

No a já jsem pracoval ze začátku 90, let 2 roky jako OSVČ. Tenkrát jsem si mohl zvolit, kolik budu platit sociální pojištění. Minimum bylo 200 kč měsíčně. No a já jsem uvažoval takto: Na co to má vliv ? Na důchod ne, protože platilo, že důchod se počítá z výdělků posledních 10 nebo 5 let. Mohlo by to mít vliv na invalidní důchod. Tak jsem se rozhodl si pro jistotu platit 500 kč měsíčně.

A podívejme se. Bylo najednou rozhodnuto, že se budou brát v úvahu výdělky od roku 1986 !!!!!!

A já mám tedy 2 roky velmi malých příjmů. Kdybych to věděl, platil bych si více. Co by na to řekl dnešní ústavní soud ? Že jsem to mohl očekávat ?

Dodnes si kladu otázku, jaký vliv ty 2 roky malých výdělků měly...

1
Před 1 rokem

Taky je třeba rozlišovat inženýry.Je jich více druhů,někteří jsou skuteční a opravdoví,někteří jen na papíře a proč je mnoho pouze papírových je na delší povídání.To ale s důchody souvisí jen částečně.Někteří papíroví,kteří se dostali blíže ke korytům,mají ten důchod o něco vyšší.Jak řekl jistý slavný historický myslitel. Nadání,vzdělání,vlohy-nejsou k ničemu,pokud nepatříte k mocné straně.

1
Před 1 rokem

Že je někdo ing. to neznamená že musí vydělávat velkej balík peněz, a jestli dělala jako OSVČ tak platila minimum na odvodech a to se počítá.

11
Před 1 rokem

Já si nechal udělat předběžný výpočet už asi před 6lety a paní zjistila že nemám zaplaceny zálohy za 6 měsíců z let 92 kdy jsem byl OSVČ.Po dohodě jsem je doplatil jinak by se prodlužoval odchod a krátil řádný důchod.

3
Před 1 rokemUpraveno

důchody jsou ohromně rovnostářský, lidi s minimální mzdou nemají o moc nižší důchod než ti co mají třeba 50 hrubýho... ale co, alespoň i ti chudí co celej život sušili hubu si můžou v důchodu něco dovolit a užít si

8
Před 1 rokem

Takový máme důchod 18000kč, ale je třeba říct pětidemolici a prezidentovi jestli by nemohli nějakou korunku ze svých oloupených peněz přidat důchodcum.

12
Před 1 rokem
Martha Petrova

Buďte konkrétní, kde uloupila pětikoalice a prezident peníze, kam si je schovali, aby tyto uloupené peníze mohly být rozděleny mezi spravedlivé důchodce ? Pokud víte, kde jsou uloupené peníze a že se to skutečně stalo, měla byste podat trestní oznámení.

Před 1 rokem

Nepřipadá mi normální, že do roku 1986 se nezohlednuje odvod těch, kteří pracovali. Opracované roky sice ano, je to třeba 6 let a jako když se nepracovalo.

7
Před 1 rokem
Marcela Denkeova

nebojte vetsine lidi to naopak pomaha a neublizuje

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt