1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Za 2 roky to bude jinak

20
Před 1 rokem
Jiří Šimoník

Uz aby to bylo.

15
Před 1 rokem

Předčasný důchod je trvale krácený a platy zbytečných politiků jsou trvale zvyšovány .🤮

54
Před 1 rokem
Jan Sturma

Však to je ta nová reforma důchodu .

16
Před 1 rokem

Darmožrouti nikdy nepochopí co to je za práci, vychovat a postarat se o 4 děti, řádně pracující a ještě starající se o své rodiny. Nestydí se přidat 8 let a několik měsíců navíc a ještě nechat makat ženské na směny v 60, místo aby si uzivali vnoučat. Když už toho mají plné zuby, tak jim ještě poníží předčasný důchod.

48
Před 1 rokem

Já jsem šla do předčasného důchodu proto,abych se postarala o svou mamku,které přiznali jen 1.stupeň péče o osobu blízkou.Mamka omdlévala,měla problémy s krvinkama,při cukrovce neuropatie,až skončila na vozíku.Jak bych jí asi mohla nechat samotnou doma,když jí dali 880Kč,aby si zaplatila péči?

5
Před 1 rokem
Vavrosova Ludmila

Dobrý den, mé mamce byla zamítnuta žádost o zvýšení příspěvku na péči. Jsem osoba pečující, nijak (!!) dávek nezneužívám, stejně, jako Vaše maminka má i ta moje cukrovku, dále je po operaci kyčle, má kardiostimulátor, je imobilní. Jsem s ní v rodinném domku sama, starám se o její všechny osobní a hygienické potřeby, nikam nemohu odejít, dcery jsou dospělé, pomáhají, jak mohou, ale mají své děti práci a své starosti. Proto jsem šla do předčasného důchodu, který mimochodem pokládám za výsměch. Ano, mamka dostává příspěvek na péči II, ale musela jsem ji hodně přemlouvat, aby žádost podepsala (prý se nebude doprošovat ....). Neváhejte a žádejte o příspěvek znovu. Nenechte se odbýt. Stát přispívá cizím a na vlastní kašle. Jinak - na úřadech jsem se setkala s maximální vstřícností, jen nechápu, jak posudkový lékař, který mamku neviděl, mohl žádost zamítnout. Hodně sil.

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Při odchodu do důchodu dříve, by mě zajímalo, jestli se někdo zabývá tím, že se dotyčná nemela jak dostat do práce, když zrušili vlak, kterým jezdila do práce. Pěšky to trvalo hodinu po kolejích a v zimě to nešlo vůbec.

18
Před 1 rokem
Mojmír Vlach

Tak tohle myslíte vážně?Dojížděla jsem autem denně a nikdo se mě neptal jak se do práce dostávám.

8
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

dobře,šel jsem o rok dříve,měsíčně tratím asi 650 Kč.Ale naproti tomu dostanu od státu 240000 na výplatě předčasného důchodu.Každý si může spočítat o co jsem přišel,či nepřišel

10
Před 1 rokem

jasně dělat ajít dříve do důchodu a pak to zkrátit to je ono a sami si pridaji darmožrouti.Blít se mně chce

35
Před 1 rokem

Není to správné,jsou to moje vydělané peníze,souhlasila bych...krátit do dovršení důchod.věku.Tak by to bylo fér!!

2
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 1 rokem
Jiří Liška

To jo, ale hodně pomalu.

5
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt