1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Stan před úřad vlády,prohlášení pro TV ČTjak jste bojoval proti totalitě(plival jste v kočárku po totalitním mléku!)no a požadavky na odstoupení někoho z vlády.Průměrný důchod tutově a ještě si můžete přivydělávat v neziskovce .

15
Před 1 rokem

Zase nějaký nepodložený blábol, aby ovečky měli na co reagovat. Chybí mě půl roku do důchodu a mám odpracovaných 48,5 roku včetně státem stanovených náhrad. Za ty roky jsem odmarodil jen 142 dní. Takže komu chybí do důchodu 2 roky, tak nemohl polovinu života pracovat.

22
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 1 rokem

No mě na tomhle vadí hlavně jedna věc! Stát dostává od pracujícího občana sociální odvody, a pokud tam je jakýkoli výpadek, nikdo ze státního úřadu to nekontroluje a ani neurguje! Aby se případný problém řešil hned! Státu tyto peníze asi ani nechybí! Po mnohdy mnoha letech ani firma kde občan pracoval, nemusí existovat! Tak jak to máte dokládat, a hlavně proč dávat státu pořád další doklady o práci, když to už stát jednou dostal! Pokud to nemají, mělo by to být započítáno tak, jako by občan pracoval! A to v průměrné příjmové výši! Je to jednoznačně chyba na straně státní správy! Zvláště v dnešní době digitalizace by tohle mělo být snadno dohledatelné! Vím nefunguje to tak! A je to bordel ve státní správě! Tohle naši politici neřeší! Hodí to na občana, a nebo mu nedají to co by mu právem patřilo! Hnus fialovej! A platí to i na všechny ostatní vlády které tu byli! Všichni za to neřešení můžou!

11
Před 1 rokem
Libor Prokop

Stát nemůže každý měsíc kontrolovat každou firmu mjestli poslala sociální pojištění,to je administrativně nezvládnutelné.

1
Před 1 rokemUpraveno

Pracoval na lodích a vše by bylo v pořádku, kdyby se nezměnil zákon a nezvýšila se doba odchodu o 10 let. Zpětně to již asi neodpracuji. Tak budu přesluhovat o 5 let a do důchodu půjdu v 72 letech. To je myslím doba průměrného dožití muže. Platím odvod ze 140 tisíc, tak si říkám, že mě stát slušně okrádá v rámci solidarity s lůzou a chudinou.

21
Před 1 rokem
Jaroslav Krpata

Mohl byste prosím charakterizovat tu lůzu? Stát vás neokrádá. Nerozumím , co znamená "doba odchodu do důchodu". Jestli věková hranice, nebo zvýšení odpracovaných let. Pokud jste nějakou dobu nepracoval a neodváděl zdravotní pojištění, tak vám zcela logicky roky chybí, pane Rothschild.

35

Ano ,pořádek musí být. Ale proč není výše důchodu vypočítávána z let, kdy bylo soc. pojištění opravdu státu placeno? Odpracuješ dvacet let, budeš mít menší důchod, odpracuješ 40 let, budeš jej mít vyšší. Nyní jsou prakticky okradení vśichni, kteří nesplní podmínku 35 let, i když třeba 30 let pracovali, a soc. pojištění platili

16
Před 1 rokem
Vladimír Matějíček

Také se mi zdá podmínka 35 let příliš přísná.

14
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 1 rokem

Tedy jednoduše řečeno stát tím říká, ze důchod nebude a půjdete po žebrotě. Možná budete mít ale nárok na sociální dávky s životní minimum, tedy bude aspoň na stan pod most . A to jsme prý vyspělá země😂

16
Před 1 rokem
Ilona Králová

A jak souvisí vyspělost země s tím, jestli její občan pracuje, a platí si sociální pojištění?

23
Před 1 rokem

Tak je rozdíl pracovat a pracovat . Ten jeden co pracoval a odváděl pojištění důchod dostane a ten co pracoval na černo a tomu druhému se smál že ušetřil dostane kulový. A pak jsme tu my co budeme makat do 70 platit si pojištění a dostaneme taky kulový.

18
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 1 rokem

Základní problém je odpracovaných 35 let. Německo, Rakousko, Slovensko má 15 let, u nás 35. Ono těch důvodů může být více proč člověk nemá odpracováno. Pár let cestovat, studijní pobyt v zámoří. To pak má člověk po 30 ti letech placení živořit. Z 35 let se udělala modla a že někdo platí 3x víc než ostatní se neřeší. Vysocepříjmovým se neúměrně krátí důchod, aby kdekdo mohl jít dříve. Vše se neustále mění. Zákon se změnil z 25 let na 35. Jak to má člověk zpětně odpracovat, když by mu to postaru vyšlo.

9
Před 1 rokem
Jaroslav Krpata

Normální člověk má odpracováno 45 let když jde do důchodu. Pokud to nevyjde, musel se 10-20 let někde poflakovat. Pokud polovinu produktivního života proflákal, nemůže se divit že nemá nárok na důchod. 35 let je velice, velice benevolentních.

9
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Šla jsem do předčasného důchodu ze zdravotních důvodů. Rovněž jsem však musela mít odpracováno oněch 35 let. Takže jsem splnila podmínku odpracovaných let jako na řádný odchod do důchodu, ale můj důchod mi byl krácen z důvodů předčasného odchodu do důchodu. Pes aby se v tom vyznal.

3
Před 1 rokem
Ivana Kajtarova

Pro starobní důchod jsou dvě podmínky: dosáhnout důchodového věku a mít odpracováno minimálně 35.let. Z důvodu, že jste šla do důchodu dřív, než jste podle věku mohla, vám byla krácena jeho výše.

14
Před 1 rokem

,,Téměř celý život jsem pracoval a prý nebudu mít důchod."

Dobrý den, jestliže celý život správně pracoval,tak je sám na stáří zapezpečen.To znamená pasívní příjmy něco málo nemovitostí, kousek lesa , a hlavně zdraví,tak sociální dávku zvanou důchod nepotřebuje.

P.SJsem důchodce již 10 let a tu sociální dávku pro potřebné si neberu.

Zdravím a přeji každém hezký a pochodový život ve stáří.......Jak si kdo ustele tak si.....

9
Před 1 rokem
Emil Siegl

Taky mám svou důchodovou reformu. Koupil jsem dvě zahrady a pronajímám. Z jedné už je stavební parcela.

5
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt