Pan Haas v neděli řekl, že jeho zajímá pouze demografický graf dožití lidí. Naprosto neakceptoval slova Aleše Juchelky, který poukazoval, že je nutné brát i zdravotní stav a že by se lidé měli svobodně rozhodnout jestli pracovat déle nebo odejít do důchodu. Naše generace pracuje od 18 let, tak je logické, že jsme vyčerpaní jak psychicky tak fyzicky. Jurečka, Skopeček a další nejsou schopní toto posoudit, protože nikdy porádně nepracovali..
Máte naprostou pravdu a ta jejich arogance je neskutečná.....
Hlavně, že surikata a traktorista věřejně lhali, že se jejich deforma nedotkne lidí 50+ a teď jim převrátili život naruby.
Tak třeba v 50-53 to je ještě v pořádku, protože zbývá ještě 12-15 roků do 65. Mě to změnily také, když jsem mohl jít do důchodu v 63 (prodloužily o 1 rok a 4 měsíce cca 12 roků před 63) ale když se to dozví paní rok předem tak to dobré není!!
Ať nám vrátí peníze které jsme zaplatili na důchodovém pojištění protože pokud půjde všechno takhle dál tak se jen málokdo dožije důchodu. Tak proč si tedy platit důchodové pojištění když se důchodu dožije jen malé procento lidí?
Důchodovým pojištěním platíte důchod současným důchodcům, nespoříte na svůj. Podle výše platu a odvodů Vám pak bude vypočtená výše důchodu, který Vám ale zase bude platit další generace. Máme průběžný důchodový systém.
Představa, že musím ještě minimálně 12 let pracovat mě ničí. Někdy mám pocit, že už ani rok nedám. Nejsem zničena fyzicky, ale psychicky. Mladí manažeři, většina chytrá jak rádio, už neví, jakou genialitu by vymyslela. Ageing žiju v přímém přenosu, na druhé straně těžce postižená maminka po mrtvicích. Já pořád říkám, že ještě jedno pooram ten hektar pole, co tu mám po babičce a dědovi. ....
Tak si to představujou.celej život dělat a pak jít když už jste úplně hotovej jít do důchodu. Blít se mne chce z tyhle diletansky vlády. A to 5x za den!!!!
Mě i 10 krát 😥
Pan Hrdina má pravdu ve svém názoru , dále mladá generace až na vyjímky si v určitých situacích kdy je potřeba vymyslet a vyřešit pracovní problém takzvaně na koleně nedokáže poradit, asi by nás měli dále jako důchodce živit? Nebo sezam vpašuje nějaká změna ? Jsem stále ještě důchodce bez výplaty.
Předčasný důchod se měl už dávno zrušit.... když nemůžeš pracovat máš invalidní důchod...a problém byl vyřešen jednou provždy 🤔
Vy nežijete v této republice? Na to, abyste dostal invalidní důchod nesmíte mít ruce a nohy, i po léčbě rakoviny vás cca 1,5-2 roky vyženou do práce třeba i s trvalými zdravotními následky, které způsobila chemoterapie. A po operaci páteře (náhrady obratlů titanovými) - za nějaký čas šup zpátky ke stroji.. Takže o jakém invalidním důchodě tady píšete? Zdravotní stav se dnes posuzuje od stolu, žádosti o tento důchod se zamítají jedna za druhou, takže prosím opusťte myšlenku zrušení předčasného důchodu, toto je pro spoustu lidí jediné východisko, jak situaci vyřešit.
Tak to výhra po po 43 létech v práci bych šel do předčasného důchodu 😃?
Jdu do důchodu v lednu 2025, budu mít odpracováno 47 let a i tak jdu do předčasného. Asi by chtěli člověka donutit k tomu, že si z práce rovnou skočí do rakve a žádný důchod chtít nebude.
Nikdy jsem nepochopil náš důchodový systém a podporovat ho nebudu .... každý má nárok na důchod na odpracovaných poctivých 33let ..
Taky ho každý dostane
To se mýlíte pokut se zvýší odchod až na68 ta předčasný bude 65