Podle pana Jurečky dožijeme 25 let v důchodu, takže to můžeme hezky roztočit. Do systému jste zaplatila cca 4 miliony, takže stačí vybírat jen úrok z té sumy a máte cca 40 000 na měsíc. No... Pokud máme v plánu zemřít dříve, protože 90 se dožívá (v rozporu s Jureckovym výpočtem) jen pár lidí, musíte si říct o vyšší důchod, abyste se ke svému nasporenemu vkladu dostali. Není to na flintu?
Ach jo, opět široce rozšířený omyl. Nikdo z nás nemá nikde uložené odvody na důchodovém pojištění. Systém je průběžný - čili vždy se z nich vyplácí důchody předchozích generací.
A ještě k pofidérním částkám: řekněme, že vezmeme jako vzor moji maminku ročník 1949. Její nástupní plat byl ca 600 Kč, před revolucí pobírala ca 2500 Kč (22 let na trhu práce). Těsně před důchodem měla lehce nadprůměrný plat ca 22 tis, na tuto částku to ale nastoupalo až dost těsně před důchodem. Z těchto mezd určitě 4000000 na důchodovém pojištění neodvedla. Na 4 mil. musíte po dobu 35 let odvádět měsíčně 9520 Kč!
I pokud by měl někdo naspořených 4 mil., tak při měsíčním výběru 40 tis. to činí 480 tis ročně. Při naspořené částce 4 mil. by čisté zhodnocení úspor muselo být 12 % p.a. (očištěné o daně a inflaci), aby mu úspory neklesaly. To je nereálné.
Čísla jsou neúprosná!
Dnešní šedesátnice budou pracovat o 8 - 10 let déle než jejich maminky. O těch mladších generacích nechci ani domýšlet. Naší vládohrůze je to ale stále málo! Kdo ví, co tam ještě do voleb vyplodí! Kasa prázdná, obrovské zadlužení státu, z lidí otroci. Hlavně, že jsou ONI se sebou spokojení.
Máte pravdu,je mi 55l a moje mamka v tomhle věku šla do důchodu,hnus co tahle debilní vláda dělá s lidmi,co celý život pracovali,Jurečko doufám,že se budeš smažit v pekle!
Dobry den mě chyby 7let abych měl ten nejniši duchod ale ho nedostanu protože nesplnuji 35let odvody zdravotni tak že podle nich bych měl narok na duchod 68letech ale ja vubec nevim jestli se dožiju vubec nějakeho duchodu a jestli vubec budu mit narok na nějaky duchod když mi chyby 7let a ja nemam penize abych si mohl doplatit roky a hlavně je to že mi je letos 64let sem na pracovnim uřadě kde mi shaněji praci ale ja mam potiže z kolenami artroza a to same pateř tak že se teško pohybuji a když chodim delši trasu pateř mě šileně boli a kolena mi opuchnou mam je horke praska mi v nich tak kdo mě prosim vas zaměstna abych mohl těch sedum let oddělat.
Je to těžké. Já sama už také vyhlížím důchod, který se mi neustále vzdaluje.
Nemyslím to vůbec zle, ale musíte asi jít tam, kde můžete sedět (vrátnice, prodejce v tabáku, ale v té buňce). Asi se toho najde víc.
Jednoduché,naše uk vláda raději podporuje líný ukrajince než vlastní občany,kteři státu odpracovali celý život.Sláva Česku,VLASTENCI!
Poslední úprava doby odchodu do důchodu je z roku 2018 a nesouvisí tedy nijak s Ukrajinou ani jejími občany.
Vyplacení důchodu a odchod do důchodu je nespravedlivý
Lidovecká asociální braboračka
Toto se děje už mnoho let. Máte smůlu, není to výmysl lidovců. Nejdřív si to nastudujte a pak pište.