1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Vysvětlí mě to někdo po lopatě? Období evidence na úřadu práce, kdy již podpora v nezaměstnanosti nenáleží se započítává maximálně v rozsahu tří let, přičemž se toto období zjišťuje zpětně a do věku 55 let se započítává maximálně v rozsahu jednoho roku. Chápu to tak že pokud je někdo na pracáku , a už překročil vyplácení dávek, tak dávky již nevyplácí, ale je stále vedený na ÚP třeba další rok - 3 tak ten se mu už do důchodu nepočítá?

3
Petr Šťastný

Já si myslím ,že je to tak ,když pobíráte podporu v nezaměstnanosti ,tak se počítá tato doba do důchodu.Pokud jste déle na UP ,tak se již doba nezapočítává .Pak si najdete práci a zase skončíte na UP ,pobíráte podporu ,tak zase se započítá..Tento koloběh se však počítá tři roky celkem ,nad 55 let věku .Do 55 let se celkem z úřadu práce při pobírání podpory započítává celkově jeden rok do důchodu

4
Před 1 rokem

Pokud jste do 55 let věku byl v evidenci na ÚP po vyčerpání nároku na podporu (dlouhodobá nezaměstnanost), započítá vám ČSSZ maximálně jeden rok, i kdyby jste nezaměstnaný byl třeba tři roky. Pokud jste se na úřad práce dostal ve věku 55+, vyčerpal podporu a byl i dál nezaměstnaný, započítá vám z tohoto období bez braní podpory v nezaměstnanosti ČSSZ maximálně další dva roky (nebo tři, pokud jste v mládí dlouhodobě nezaměstnaný nebyl).

4
Před 1 rokem
Dana Maurerová

To právě nevím, na OSSZ mi řekli, že i když manžel nikdy nebyl v evidenci na UP a pracoval, tak teď v šedesáti je v evidenci na UP a budou se mu počítat JEN dva roky, ten jeden si prý měl vyčerpat do 55 let a když tzv. nevyčerpal, tak propadl. Takže nevím.

4
Před 12 měsíci

Přitom by stačilo tak málo. Stát by měl firmám zaměstnávající lidi nad 55-60 let snížit sociální pojištění. Zaměstnavatele by tak zaměstnanec vyšel levněji a obě strany by byly spokojeny.

Zaměstnanec by měl práci, stát by nemusel platit podporu nebo sociálku a firma by si lebedila za ušetřené peníze.

7
Před 12 měsíci
Jiří Holý

Stát musí hamstrovat , nemá ani na provoz . . . .

2
Před 1 rokem

Jsem invalidní a už dva roky nemůžu sehnat práci kterou bych zvládala. Měli jsme tady ve městě chráněnou dílnu, tu zavřeli a místo ní tam vybudovali byty. Když mají lidi jako já chodit do práce, proč na nás nemyslí stát a né každý invalida zvládne dělat práci zdravích lidí.

11
Před 1 rokem

Vláda prodlužuje odchod do důchodu v šedesáti vás nikdo už nezaméstná a pak vám budou krátit důchod a co bude pak

22
Před 1 rokem

A hlavně dostanou už od ledna přiznané nižší důchody!

15
Před 12 měsíci

Já to furt říkám, zlatý komunisti

9
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt