Když jim to dovolíte dobře vám tak
Musíte příště lépe volit, ne tuhle svoloč.
Volební program:
Dáme lidem větší volnost v rozhodování, ale odměníme ty, kdo chtějí pracovat dál. Snížíme podmínky potřebné doby na 25 let.
Odstraníme nespravedlnosti v penzijním systému: Do důchodu se budou promítat jak odvody, tak počet dětí. Bonus za vychované děti dostanou už dnešní důchodkyně.
Zvýšíme nedůstojné vdovské důchody. Standardní doba studia se vrátí do náhradní doby.
To jsem slyšel před volbami od lidoveckých asociálů?
Praktický příklad.
Dívka studuje střední školu + vysokou školu. Po dostudováni má asi 25 let.
Pak se jí narodí 2 děti = 6 -7 let na mateřské, to v lepším případě, když má obě děti zdravé a sežene místo ve školce a také časově odpovídající práci. (Babičky jsou už dneska v praci do 63let, nemá kdo hlidat). Žena nastoupí po mateřské do zaměstnání přibližně ve 32 letech. Do této doby se jí nepočítá ani studium , ani výchova dětí? A teď by měla odpracovat ještě + 35 - 40 let? Tak to by musela být robot. Naši vládní představitelé přišli snad o zdravý rozum!
Jsou jedinci, kteří ohromují svou vitalitou i v takovém věku ( 70+), ale kolik jich prosím je? V mém okolí jsou vesměs 60+ nemocní, opotřebení prací.
Nerudova se hlasi do evropskych voleb proc asi,No aby brala miliony mesicne.Ona nerozumi politice tak proc za kazdou cenu se tam snazi vecpat?Fiala si buduje hnizdecko v Bruselu protoze vi ze volby uz nevyhraje a tak se snazi cpat co nejvic penez na Ukrajinu a Brusel mu zajisti fleka
Pan Xx má odpracováno 47 let na to kte přišel kde podívejte se na to kdy odcházely do důchodu naší vaši rodiče 40-50 ročníky moje rodiče rozhodně i když tvrdé pracovaly ale ne 47 let.
Tak kdybych měl započítat všechny roky, tak mám dohromady 49 let... holt jsem 3 roky neplatil soc poj.... Ale nelituju, bylo to potřeba... doba a situace to žádala... (insolvence)...
To jsou ty spravedlivé důchody profesorky Nerudové . Někdo bere důchod od 55, jinému nedají v 60. Někomu počítají učení od 14 let. Jiný má smůlu.
...budou mít nižší dobu pojištění... Normálně bych napsal " kratší dobu pojištění" ... učí se novináři i jazyku, ve kterém se projevují?
Teď jsem to psala...asi jazyk český již není perspektivní.
zrusila bych vysluhy vojaku a policistu pokud uz nepracuji v te profesy nemeli by mit narok na ty penize kdyz tu funkci uz nevykonavaji.
¨za komanču se chodilo do duchodu v 56 letech kdo mel dve deti dnes bude chodit v 66 letech kdo ma dve deti hruza
Já jdu za 5let 😂😂😂
Nižší doba zní divně. Spíš kratší, co vy na to, autoři článku?