1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíci

Přišla jsem o zaměstnání v 59 1/2 roku. Mám podporu v nezaměstnanosti 11 měsíců. Ale co potom? Na podzim se má změnit doba zaměstnání nutná pro přiznání předčasného důchodu na 40 let. Teď je 35 což by byli v pohodě. Mám necelých 38 let. Byla jsem delší dobu s dětmi v domácnosti. O předčasný důchod můžu požádat až příští rok v září. Opět změna. Bylo 5 jsou 3. Nevím co dělat. Všude si raději vybírají mladé kolegyně a já se dostávám díky panu Jurečkovi do neřešitelné situace.😡

28
Před 9 měsíci
Silvia Matesová

Ano, lidí v této situaci jsou tisíce. Pokud si vláda myslí, že člověk vydrží fyzicky tak dlouho pracovat (nebo že ho někde budou chtít zaměstnavatelé), tak se mýlí. V podstatě dojde jen k tomu, že namísto pobírání důchodu budou lidé čerpat jiné dávky, protože v práci být nemohou. Kde vidí naše hlavy pomazané nějakou úsporu, to ví jen Pán Bůh. Vymyšlené je to blbě a neodpovídá to realitě věku a nemocí. Moje máma šla do důchodu v 55 a i tak před tím už mlela z posledního. Já mám jít do důchodu v 65 letech a to budu mít odpracováno 49 let. Myslím tím čistých odpracovaných let, žádné náhrady. To už bude vláda spokojená?

10
Před 9 měsíci

To už se dá přečkat,nemocenská,pracák a je v duchodu. Já to tak plánuju po 60tce. Blbca tady v tom bordelu nikomu dělat nebudu. Honit se jen pro peníze je nesmysl,hlavně zdraví.

65
Před 9 měsíci
Jaroslav Šulc

Taky mám ten pocit a chuť odejít v 60. Hl . Zdraví

22
Před 9 měsíci

No, a o tom jsem psala včera v diskusi na článek, který popisoval jednání o prodloužení odchodu do důchodu, to se konalo u Pavla.

Lidé už důchodového věku mají problém s prací už nyní, co bude až bude uzákoněn odchod do důchodu ve vyšším věku? Zkrátka tito lidé budou na nemocenské a poté na úřadu práce.

No, to se tedy naší vládě toto rozhodnutí určitě finančně vyplatí!!!!

!!!!

23
Před 9 měsíci

Běžte se zeptat těch chytráků, kteří dnes plánují odchod do důchodu ještě mnohem později, než je vám nyní. Není tomu tak dlouho, kdy všechny podniky hlásaly, přidejte se k nám, jsme mladý, perspektivní kolektiv...že diskriminace stáří? Nejspíš, každopádně je jasné, že s věkem ubývá sil, takže takových lidí jako jste vy, bude přibývat. Ale vysvětlete to těm, co plánují vždy jen ze židle, místo z reálných a předvídatelných situací, takže pokud je napadne, že se půjde do důchodu v osmdesáti, určitě to nějaký ze židle, bude podporovat.

9
Před 9 měsíci

No nic.

Udělat si zbrojní průkaz, aby to bylo legální a koupit si jednu kulku...

.

Koukám stát bude muset vytvořit nová pracovní místa, tzv "předdůchodová" a zajistit v nich práci pro tyto vyhozené...

Zvlášť, když se důchod bude stále vzdalovat...

5
Před 9 měsíci

A proč se rodí méně dětí?Protože mladé rodiny finančně neutáhnou dnešní drahotu.Jedno dítě a honem do práce.Z jednoho platu se to vše nezaplatí.

33
Před 9 měsíci

Práce je prej podle fialovejch dost a dost makat za minimální to si skazite tak leda pruměr na dichod

25
Před 9 měsíci
Milan Frisch

jen, když se dá do někoho kopnout - jako vy do "fialovejch". Bydlím v seniorhousu a jen opravdu staří nechodí do práce. Řada z nich našla uplatnění i v našem městysu nebo dojíždějí MHD do Prahy, ale většina má auto. Takže, než si udělat ostudu neznalostí, je dobré, pohrabat se ve statistikách.

41
Zobrazit další 2 reakce
Před 9 měsíci

rok na PN, 11 měsíáců na ÚP, a pak už vám do řádného SD moc nezbyde, pokud se pak rozhodnete jít do SD, krácení už bude menší.

25
Před 9 měsíci

No jenom né do předčasného důchodu.Odrbou vás jako prase.Nemocenská pracák a jiné švindle.👍😊

19
Před 9 měsíci
Jiří Vyskočil

přesně , ale nazval bych to možností, příležitostí ... většina Doktorů to akceptuje ... tak proč se žinýrovat ...vláda má taky různé večírky zdravotní pobyty v Číně , Taiwan, Bílý dům Američka, a další lázně...Krym ...

5
Před 9 měsíci

Taky jsem dostal k 61 narozeninám výpověď s celou firmou a co teď když jsem už životem a prací opotřebovaný ?.........

13
Před 9 měsíci
Vlastimil Smejsik

Já k šedesátinám v rámci čekání na operaci. Bylo to loni a čekám ještě teď. Zaměstnavatel šel do konkurzu.

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt