Přišla jsem o zaměstnání v 59 1/2 roku. Mám podporu v nezaměstnanosti 11 měsíců. Ale co potom? Na podzim se má změnit doba zaměstnání nutná pro přiznání předčasného důchodu na 40 let. Teď je 35 což by byli v pohodě. Mám necelých 38 let. Byla jsem delší dobu s dětmi v domácnosti. O předčasný důchod můžu požádat až příští rok v září. Opět změna. Bylo 5 jsou 3. Nevím co dělat. Všude si raději vybírají mladé kolegyně a já se dostávám díky panu Jurečkovi do neřešitelné situace.😡
Ano, lidí v této situaci jsou tisíce. Pokud si vláda myslí, že člověk vydrží fyzicky tak dlouho pracovat (nebo že ho někde budou chtít zaměstnavatelé), tak se mýlí. V podstatě dojde jen k tomu, že namísto pobírání důchodu budou lidé čerpat jiné dávky, protože v práci být nemohou. Kde vidí naše hlavy pomazané nějakou úsporu, to ví jen Pán Bůh. Vymyšlené je to blbě a neodpovídá to realitě věku a nemocí. Moje máma šla do důchodu v 55 a i tak před tím už mlela z posledního. Já mám jít do důchodu v 65 letech a to budu mít odpracováno 49 let. Myslím tím čistých odpracovaných let, žádné náhrady. To už bude vláda spokojená?
To už se dá přečkat,nemocenská,pracák a je v duchodu. Já to tak plánuju po 60tce. Blbca tady v tom bordelu nikomu dělat nebudu. Honit se jen pro peníze je nesmysl,hlavně zdraví.
Taky mám ten pocit a chuť odejít v 60. Hl . Zdraví
No, a o tom jsem psala včera v diskusi na článek, který popisoval jednání o prodloužení odchodu do důchodu, to se konalo u Pavla.
Lidé už důchodového věku mají problém s prací už nyní, co bude až bude uzákoněn odchod do důchodu ve vyšším věku? Zkrátka tito lidé budou na nemocenské a poté na úřadu práce.
No, to se tedy naší vládě toto rozhodnutí určitě finančně vyplatí!!!!
!!!!
Běžte se zeptat těch chytráků, kteří dnes plánují odchod do důchodu ještě mnohem později, než je vám nyní. Není tomu tak dlouho, kdy všechny podniky hlásaly, přidejte se k nám, jsme mladý, perspektivní kolektiv...že diskriminace stáří? Nejspíš, každopádně je jasné, že s věkem ubývá sil, takže takových lidí jako jste vy, bude přibývat. Ale vysvětlete to těm, co plánují vždy jen ze židle, místo z reálných a předvídatelných situací, takže pokud je napadne, že se půjde do důchodu v osmdesáti, určitě to nějaký ze židle, bude podporovat.
No nic.
Udělat si zbrojní průkaz, aby to bylo legální a koupit si jednu kulku...
.
Koukám stát bude muset vytvořit nová pracovní místa, tzv "předdůchodová" a zajistit v nich práci pro tyto vyhozené...
Zvlášť, když se důchod bude stále vzdalovat...
A proč se rodí méně dětí?Protože mladé rodiny finančně neutáhnou dnešní drahotu.Jedno dítě a honem do práce.Z jednoho platu se to vše nezaplatí.
Práce je prej podle fialovejch dost a dost makat za minimální to si skazite tak leda pruměr na dichod
jen, když se dá do někoho kopnout - jako vy do "fialovejch". Bydlím v seniorhousu a jen opravdu staří nechodí do práce. Řada z nich našla uplatnění i v našem městysu nebo dojíždějí MHD do Prahy, ale většina má auto. Takže, než si udělat ostudu neznalostí, je dobré, pohrabat se ve statistikách.
rok na PN, 11 měsíáců na ÚP, a pak už vám do řádného SD moc nezbyde, pokud se pak rozhodnete jít do SD, krácení už bude menší.
No jenom né do předčasného důchodu.Odrbou vás jako prase.Nemocenská pracák a jiné švindle.👍😊
přesně , ale nazval bych to možností, příležitostí ... většina Doktorů to akceptuje ... tak proč se žinýrovat ...vláda má taky různé večírky zdravotní pobyty v Číně , Taiwan, Bílý dům Američka, a další lázně...Krym ...
Taky jsem dostal k 61 narozeninám výpověď s celou firmou a co teď když jsem už životem a prací opotřebovaný ?.........
Já k šedesátinám v rámci čekání na operaci. Bylo to loni a čekám ještě teď. Zaměstnavatel šel do konkurzu.