Okamžitě nastoupit na nemocenskou a vydržet na ní dlouho a potom ihned na pracák pro dávky, nutelíni vás nenechají padnout 🤣
Ve chvíli, kdy mi během DPN skončil pracovní poměr, tak okamžitě volal mému ošetřujícímu lékaři posudkový z OSSZ, že neexistuje, abych byl na DPN, mám se léčit během docházení na pracák a vyhrožovat mu takovými kontrolami a sankcemi, že to doktorovi nestálo za to. Asi tak dnes funguje neschopenka a výpověď. Nikoho nezajímalo, co mi je, jestli po ukončení DPN mám okamžitě nastoupit do nové práce ... Posudkový nařídil ukončit DPN.
No já nevím, nikdy jsem nebyla na nemocenské, aniž bych byla doopravdy nemocná. Je sice pravda, že ve vyšším věku se vždycky něco najde, ale nějak nechápu, jak to dělají ti lidé, co dokážou být na nemocenské klidně půl roku. Jsem revmatik, ale nejdelší nemocenská, co jsem kdy měla, byla asi měsíc po operaci břicha...
Když máte rozumného ranhojiče, tak jde všechno.
Jde o smyšlený příběh. A diskutujícím bych chtěl připomenout. Propouštělo se za každé vlády. Mimochodem. I tady je vidět jak zbytečná je připravovaná úprava pracovního zákona o výpovědi bez udání důvodu. Zaměstnavatel si důvod vždy najde. A dostat výpověď v tomhle věků? Jdu do důchodu.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Podle pana Jurečky se o Vás všude poperou.🤓 Seženete práci okamžitě.😂 Teď vážně, máte 11 měsíců nárok na podporu. Jinak jsem ve svém věku sháněl po propuštění práci dost dlouho. Moc firem nemá zájem zaměstnávat lidi 60+ .😎
Co mám dělat?Nikoho nenecháme padnout-prohlásil premiée s dodatkem,že se občané nemají stydět a mají požádat o dávky.
No opravdu se nestydí,a vědí velice dobře které jak ua tak celoživotní nemakačenka😁
Rada okamžitě běžte na nemocenskou pokud máte problémy se zády tak to můžete byt doma i rok no a pak ÚP kdy budete pobírat peníze 11 měsíců . Možná že se na vás štěstí usměje a vy najdete práci ale jak už to v našem státě bývá tak vás nebudou chtět zaměstnat je to moje vlastní zkušenost . Budou se vymlouvat že nebudete stíhat nebo se nenaučíte postupy atd. Prostě vám řeknou že jste starý !!!
Neřeknou 🙂 Řeknou Vám, že byl vybrán jiný uchazeč (ale ten inzerát na pracovním portálu tam bude ještě aspoň půl roku, než někoho opravdu vyberou). Vlastní zkušenost z roku 2013. Bylo mi 57 let 🙂 🙂 🙂
Zvyšování věku odchodu do důchodu je jen umělé přesouvání budoucích důchodců na jiné dávky. Moje maminka byla v důchodu legálně už od 55 let. Za komunistů to šlo. Kapitalisti nás sedřou z kůže a zdaní i vzduch.
Přemýšlel jste někdy nad tím, že se rodí méně dětí? Kde chcete brát na ty důchody, když bude za chvíli víc důchodců než pracujících. Jsem v důchodu už 5 let a pořád pracuji, ne protože musím, ale protože chci.
Koiukám, kolik lidí se chystá různě podvádět a fingovat nemoc. Měly by chodit kontroly na ty "velmi nemocné". Proč mají na jejich vychytralosti doplácet pracující? Já osobně bych rok na nemocenské být nechtěla.
Pokud marodíte dlouhodobě, tak kontroly chodí. Já loni marodil půl roku a kontrola také přišla. Až budete ve věku 62+ tak budete mluvit jinak. Já říkám zlatí komunisti, tenkrát mě nic nebolelo. V tomhle věku už žádnou nemoc fingovat nemusíte, těch nemocí máte víc než dost.
jednoduché 12 měsíců marodit - záda + nervy nedá se zjistit a pak 11 měsícu podpora. 3 měs odstupné a máte 2,2 roku + 62 je 64,2 roku . to již na důchod řádný máte právo. přesně takto to dělá většina lidí a vláda s tím nemůže nic dělat
Dost dobrý. Taky to dám. Ještě dva roky musím vydržet.
Něco podobného se mi stalo před asi pěti lety vzal jsem podřadnou práci za pár kaček až do důchodu ! Nakonec za mnou v důchodu přišli jestli bych alespoň brigádně nepřišel a ten co tvrdil že jsem nadbytečný už tam není ! Tak jsem jim ukázal že tenkrát byla chyba jinde a nadbytečnost se zneužívá