Průzkum o zdravotních problémech u lidí po 55 let jistě existuje, ale vláda o něm mlčí...protože by nedokázala vysvětlit proč se ročníkům 1965 navýšil odchod do důchodu o pět let a jiným ročníkům pouze o dva měsíce.. Toto je realita...spravednost!?
Jedna věc je průměrný věk dožití a drahá oeůměrný věk práceschopných ve věku. Osobně sděluji do 60ti to jakž takž šlo. Chybí mi tři roky fo důchodu ( jsem ročník 1962) a jsem opravdu unavená. Nepracuji rukama, ale i myšlení bolí a unaví a vyčerpá...Šedesát let bych viděla jako naximální hranici, bez ohledu na to, že dnes se lidi dožívají osmdesátých...Naše generace to nedá...budeme rádi za sedmdesát...anebo dá, ale budeme v ústavech na plenách a o holích...co by to bylo za život? ŽIVOT SE MÁ ŽÍT A NE DOŽÍVAT!!!
Moje napoveda: zajdete si nejdrive na Vasi pobocku CSSZ. Pozadejte o propocitani konecneho duchodu. Vite, ono nejde o mesice, ale i jeden jediny den Vas pokrati o nemalo dukatu, i kdyz evidence na UP se pocita do odpracovanych roku. At se Vam zadari to uspesne zvladnout.
ale to tam musí být ochotní uředníci z mý zkušenosti s CSSZ mně doporučily abych se obrátil na prahu přitom v jiném okrese jak jsem se doslech na požádání vypočítají předběžně váš duchod záleží pouze na ochotě uřednic
No potěš,a takových lidí bude přibývat. Zdravotní stav obrovskému množštví lidí neumožní pracovat tak dlouho.
Délka dožití se zvyšovat nebude, podle mě v této době stresu a nejistoty se bude snižovat. Kdejaký gauner se má líp než slušný pracující člověk. Toto mi mozek nebere asi jsem blbá nebo z jiné planety.
No na to, že jste z jiné planety bych nespoléhala.
Vyřešila bych to nemocenskou. Poté úřadem práce a posléze důchod.
Mám to naplánované úplně stejně, rok nemocenská, rok ÚP a pak důchod.
Můžete mi říct kdo vás zaměstná po padesátce, důchod se vám rozmelni Takže dřívější úsilí o pěkný důchod je fuč. To nemá logiku. Nebo vám dají práci za minimum
Zdravotní stav a důchod po 65. letech bude u většiny lidí velký problém...
Takže z odpovědi se paní nedozvěděla nic
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Je marné vysvětlovat zaměstnancům, jak jsou na tom živnostníci. Živím se prací svých rukou jako živnostnice už 33 let. Odvádím platby z průměrné mzdy ve státě, ač ji sama nemám. Až půjdu do důchodu, který mi oddálili oproti mé mamce o DESET!!!!! let, tak mi dají důchod, který nebude z průměrné mzdy ve státě. Budu mít méně než ten, co nikdy v životě nedělal.