1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

Tak má snad manžela, který budoval kariéru, ne? Tudíž měl hromadu peněz.

61
Před 10 měsíci
Roman Solda

a když ji opustí má alespoň dost kapesníčků? zbydou oči pro pláč

24
Zobrazit další 2 reakce
Před 10 měsíci

To asociály z Fialovy vlády nezajímá. Oni mají a co je jim po vás. Je to hnus, ale lidi si takový hnus zvolili. Kecy, že nejsou peníze jsou sprostá výmluva.

57
Před 10 měsíci
Jan Solacha

Takže, když někdo nedělal tak by i tak měl dostat důchod? Neupadl jste na hlavičku?

16
Před 10 měsíci

Většina myšlenek se kterými se ztotožňuju zazněla níže. Snad jen dodám, že pokud si paní neplatila SP, tak nebude moci ani jinak parazitovat na společnosti do které nepřispěla svým dílem.

80
Před 10 měsíci
Pavel Friml

Jste ubožák nic vic,aspoň sociální dávky paní dostane.

53
Před 10 měsíci

Prakticky téměř všechny ženy se staraly o děti a manžela a u toho chodily do práce, většina na plný úvazek, protože se zkrácené úvazky dříve "nekonaly". Když udělal manžel díky paní takovou kariéru, tak jsou snad dobře zajištění ne? Ono bylo zřejmě pohodlnější být doma a nehonit se do práce že?

83
Před 10 měsíci
Věra Sedláčková

Ony existovaly, měla jsem kolegyni, která pracovala jako matka 3 dětí na částečný úvazek, stejně tak švagrová, ale moc se o tom nemluvilo a bylo zřejmě obtížné si ho "vybojovat".

10
Před 10 měsíci

Znám takové případy, ale tam ten manžel, co je rád za servis, protože buduje kariéru, manželce sociálko platí. Ono nejde o to, jak dlouho člověk vyloženě pracuje, ale o dobu, po jakou platí pojištění. Měla to po něm chtít, když má být doma - tedy, pokud ho to nenapadlo samotného.

65
Před 10 měsíci
Hana Stojanová

Nevím, jestli to ještě platí, ale žena v domácnosti si mohla platit dobrovolné důchodové pojištění (aby se jí započítávalo) maximálně 15 let.

14
Zobrazit další reakci
Před 10 měsíci

Tak to je dobré.Manžel dělal kariéru,manželka zůstala v domácnosti a naříká že má málo odpracovaných let.To je opravdu příklad.To asi manžel tu kariéru budoval 30let?

58
Před 10 měsíci

Paní zbývá vám jediné, začít používat hlavu a volit hnutí ANO a pana Babiše, oni se o nás postarají.Také tak učiním, pěkný klidný den.

32
Před 10 měsíci
Skotak Petr

Tady si dovolím nesouhlasit. Stát tu není primárně od toho, aby se staral o všechny občany. Má se starat v okamžiku, kdy nastanou mimořádné situace, o zdravotně a sociálně znevýhodněné občany. Ale ne o každého důchodce, který má vlastním přičiněním nízký nebo žádný důchod. To přece museli být paní od začátku jasné, že když nebude chodit do práce, že jí budou chybět roky a nebude mít nárok na důchod. Je sice hezké, že se starala o manžela a děti, ale bohužel, takhle to pak dopadne. A nezachrání to ani Babiš, ani nikdo jiný, protože ty peníze na rozdávání si natisknout nemůže a kde nic není.....

16
Před 10 měsíci

Když jste se starala o rodinu,to znamená hlavně o manžela aby mohl dělat kariéru,tak lze předpokládat,že měl tolik peněz,že určitě nebudete ani na stará koleny živořit. Pokud by nebyl tak úspěšný,tak jste klidně mohla pracovat jako všichni ostatní. Moje babička byla celý život v domácnosti a za komunistů měla min. důchod 100 Kčs a po dědovi potom vdovský důchod. Když bylo potřeba tak jsme všichni nějak pomáhali.

19
Před 10 měsíci

Jo každý strůjcem svého štěstí.Doma je dobře,ale co pak.Šla jsem pracovat hned po mateřské a také jsem nemusela.Odpracovala jsem 46 roků, důchod má slušný a nevím co bych dělala kdybych neměla odpracované roky.Manžel mě zemřel když mě bylo 47 roků,rok jsem brala vdovský a jelikož jsem se nevylezla do těch jejich kritérií,tak ani ve svém důchodě už po něm nic neberu.Potom nepracujte a co by bylo dál.

9
Před 10 měsíci

Naši ideologicky zaťatí politici nechápou, že problém, který mají řešit se nazývá "péče o všechny občany ve stáří". Důchody jsou jen jeho součástí. V Kanadě existují nezásluhové pilíře, které doplňují nízký nebo žádný důchod na částku z níž se dá skromně přežít a neztratit střecha nad hlavou.

Old Age Security (OAS)

Vklad občana: 0

Nárok na vyplácení: věk 65 let, splnění podmínky odžitých let v Kanadě po 18 roku věku (maximum 40 let), roční příjem menší než $114 000

Výše příspěvku: Základní částka, určená vládou je každoročně upravována podle inflace. V současné době je maximálně $6 700, propočítává se podle let skutečně odžitých v Kanadě.

Guaranteed Income Supplement (GIS)

Vklad občana: 0

Nárok na vyplácení: 65 let

Výše příspěvku: pro jednotlivce bez jiného příjmu se suma OAS+GIS = $16 000. V ostatních případech závisí GIS na rodinném stavu.

Poznámky:

Uvedené údaje platily v roce 2022.

Nepřepočítávejte $ na koruny, jde o princip.

Na oba pilíře je nárok, jsou přiznávány automaticky a upravují se podle daňového přiznání. Nejde tedy o sociální dávky za které je nutné opakovaně žádat.

V Česku by peníze byly. Například trvání ODS na parametrech zrušení superhrubé mzdy připravuje stáfní rozpočet každoročně asi o 100 mld ročně, .

6
Před 10 měsíci
Jiří Jírovec

Takže když někdo celý za celý život do eráru neodvedl ani korunu, měl by mít nárok na nějaký důchod z peněz těch, kteří odváděli? Tak to jste trochu v socíku ne?

Zrušení superhrubé mzdy byl perfektní a jediný správný počin...peníze zůstaly mě a já rozhodnu co s nimi...mohu utratit a pak se nemůžu v důchodu divit, že nevyžiju, a nebo se mohu zaopatřovat na důchod. Je to každého rozhodnutí a každý to udělat může. Každý vidí, kolik mu na výplatní pásce přibylo peněz a tu samou částku může dávat bokem. Problém je v tom, že drtivá většina lidí ty peníze okamžitě utratí a v důchodu se bude divit proč bere tak málo.

Lidi by si konečně měli uvědomit, že za svou budoucnost zodpovídá do velké míry každý sám a podle toho by se měli v produktivním věku chovat.

5
Zobrazit dalších 5 reakcí
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt