Dnes jsem byl na ČSSZ ani oni nejsou schopni na počkání dát dohromady výpočet doby pojištění a výši důchodu. Předložil jsem výpis, kde je evidována celá doba mého pojištění od roku 1986. Žádný rok nechybí. Takže nějaká důchodová kalkulačka je na nic .
Na počkání nee,
Požádal jsem a do měsíce ho dostal.
Možná jste se probudil a vzpomněl jste si,
že chcete do důchodu.???
Ten clanek mi odpoved nedal.
Udajne se ten prumerny vymerovaci zaklad pocita z poslednich 10 let.
Pritom se pouzivaji koeficienty, na ktere jsem nikdy nikde nenarazila.
Nadavkem se toto vubec nevztahuje na osoby, ktere cast ze zapocitatelneho socialniho pojisteni pracovaly v zahranici. Tem pripadne jen dilci cast ceskeho duchodu.
Ti, kdo o CZ duchod zadaji v case, kdy v EU zemi setrvavaji a v ni je odchod do duchodu pozdejsi, tak jsou take "namydleni" s jakoukoliv kalkulackou.
Nicmene autorovi clanku dekuji, protoze byl nejlepsi ze vsech, na ktere jsem v minulosti narazila.
Zde Odkaz
je excelový formulář pro výpočet důchodu i s přepočítacíma koeficientama. Z toho uvidíte, že se počítá období od roku 1986, pokud už jste byla výdělečně činná. Chce to jenom vědět roční vyměřovací základ, který zase získáte v informativní důchodové aplikaci aplikaci. Stačí pouze dosadit.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Počítá se z výdělků za 38 let, může to být výhoda. 35 let je podmínka, víc je bonus.