1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíci

Dnes jsem byl na ČSSZ ani oni nejsou schopni na počkání dát dohromady výpočet doby pojištění a výši důchodu. Předložil jsem výpis, kde je evidována celá doba mého pojištění od roku 1986. Žádný rok nechybí. Takže nějaká důchodová kalkulačka je na nic .

3
Před 9 měsíci
Dušan Vacek

Na počkání nee,

Požádal jsem a do měsíce ho dostal.

Možná jste se probudil a vzpomněl jste si,

že chcete do důchodu.???

5
Před 9 měsíci

Ten clanek mi odpoved nedal.

Udajne se ten prumerny vymerovaci zaklad pocita z poslednich 10 let.

Pritom se pouzivaji koeficienty, na ktere jsem nikdy nikde nenarazila.

Nadavkem se toto vubec nevztahuje na osoby, ktere cast ze zapocitatelneho socialniho pojisteni pracovaly v zahranici. Tem pripadne jen dilci cast ceskeho duchodu.

Ti, kdo o CZ duchod zadaji v case, kdy v EU zemi setrvavaji a v ni je odchod do duchodu pozdejsi, tak jsou take "namydleni" s jakoukoliv kalkulackou.

Nicmene autorovi clanku dekuji, protoze byl nejlepsi ze vsech, na ktere jsem v minulosti narazila.

6
Před 9 měsíci
Hana Jeřábková

Zde Odkaz

je excelový formulář pro výpočet důchodu i s přepočítacíma koeficientama. Z toho uvidíte, že se počítá období od roku 1986, pokud už jste byla výdělečně činná. Chce to jenom vědět roční vyměřovací základ, který zase získáte v informativní důchodové aplikaci aplikaci. Stačí pouze dosadit.

2
Před 9 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 9 měsíci
Lucie Stránská

Počítá se z výdělků za 38 let, může to být výhoda. 35 let je podmínka, víc je bonus.

3
Zobrazit další 2 reakce
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt