1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

Vždyť postupně zrušte sociální pojištění. Vy mladí přemýšlejte! Jsou to další daně pro stát! A pořádné! Nikdy to nebylo a v mnoha státech není. Vláda nám nikdy nedala podrobné vyúčtování tohoto sociálního zatížení. Vy ani nevíte, kolik si spoříte na důchod! Na důchod se dá přece spořit v bance a za 40 let tam budete mít pěkné peníze. Může je mít i vaše rodina, když zemřete. Ne, že někdo zemře a vláda jim spolkne jejich peníze. Je to jen a jen na Vás.

23
Před 10 měsíci
Olga Pudilova

Banka zkrachuje a můžete se jít klouzat.

6
Před 10 měsíci

Když jsem žádal o důchod po 46 odpracovaných let. Byla to smutná komedie. Otázka vyučil jste ? Ano. My máme, že jste absolvoval pouze 2 ročník učiliště. To Vám neuznáme. Mám výuční list. Uznáme pouze originál. Mám originál. To si ověříme. V letech 91-98 zde nic nemáme. Byl jste ve výkonu trestu? Ne měl jsem živnostenský list a vše platil. To si ověříme. Uznali 43 let. Až týden před nástupem do důchodu mi přišlo z Prahy, že po kontrole mi přiznávají další 3 roky a následně byl přepočítán důchod.

17
Před 10 měsíci
Rudolf Maly

Co je na tom zvláštního? Spousta lidí se snaží podvádět, zejména když pracovali načerno.

Před 10 měsíci

Od ledna noví důchodci dostanou nižší důchody a ukrajincům se zvedají dávky, smutné.

220
Před 10 měsíci
Jiří Šimoník

Před sto lety nybyly žádné důchody mimo dráhy, poštu, úředníky, armádu...a stejně si nemohli vyskakovat, museli jste mít děti, které o vás postaraly, dnes si na důchody nevyděláme a musíme si půjčovat, 300 000 romů pobírá dávky a ve stavebnictví bylo před válkou 400 000 Ukrajinců, takže neplácejte nesmysly o UK s jeďte do Ruska, tam je a bude stále líp...

18
Před 10 měsíci

bohužel je smula ta ze se tam zapocitavaji nizke mzdy

Před 10 měsíci

V klidu. já půjdu do důchodu za 13 let , v 66, po 48letech, průměrný věk dožití mám cca 78. Náhradový poměr by měl být 20 až 30% průměrné mzdy. Což odpovídá současným 8,8 - 12,5k..... Nevím tedy na co si pán stěžuje.....

3
Před 10 měsíci
Radek Pilný

Kdo ví co bude za 13 let

5
Zobrazit další 4 reakce
Před 10 měsíci

Většinou si na nízké důchody ztěžují naši umělci - Obermaierová, Vondráčková, Krampol a další, ale Ti si zatím finanční prostředky, které nedali do sociálního pojištění uložili za života jinak.

30
Před 10 měsíci
Urbánek Libor

Zapomněl jsi na Žilkovou, plakala, když se dozvěděla výši důchodu a založila Nadaci Padlých holek (důchodkyn).

Těd se předvádí v KV na MFF ověnčená zlatem a drahými kameny.

41
Před 10 měsíci

Průměr, pokud víte, co to znamená, má už takovou vlastnost, že je střední hodnotou.

A tak se logicky nedá očekávat, že všichni budou mít důchody nadprůměrné. Dokonce, to je ale překvapení, se dá logicky odvodit i to, že většina důchodů je skutečně podprůměrných.

Takže koho tím nadpisem chcete tady ohromit? Pitomečky?

2
Před 10 měsíci

Mám odpracováno 47 let.Započítali mi i brigádu v 15 letech.Šel jsem o rok dříve do důchodu.Ale jen proto,protože pracuji v rizikové skupině a ta měla být podle Jurečka už v roce 2023.Nestalo se tak.Je pravda,že jsem pár let před tím dělal na živnost.Dnes důchod 17400,- Nechápu co se důchodcům závidí.

19
Před 10 měsíci
Honza Štrobl

S tou započítanou brigádou se raději moc nechlubte. Vzhledem k tomu, že jste z ní určitě neplatil sociální pojištění, tak by samozřejmě neměla být započítána do doby pojištění.

11
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 10 měsíci

Já mám odpracovaných přes 46 let, mám 15,5 tisíc a nepláču. Ale zajímalo by mě, kde určité skupiny vzali důchody, když nepracovali nikdy!?

25
Před 10 měsíci
Jarda Houba

Jestliže nepracovali nikdy, tak nemají duchod. Mají pouze nějaký příspěvek cca 2800(nevím přesně). Ovšem tato komunita přesně ví, o co múzou zadat a tak se mají líp, než kdyby pracovali.

30
Před 10 měsíci

Jo manzel za celozivotni drinu jako stolar, dostal duchod dvanact tisic pred sedmi roky.Zada znicena kouby a takova mizerie.Nikdy si nedovolil nepracovat.

7
Před 10 měsíci
Helena Luklová

Já jsem měl před 9 lety plat 12 tis. kč a nyní mám u stejného zaměstnance za stejnou práci 26 tis.čistého. Takže když váš muž měl 12 tis. před 7 lety, tak nyní bude mít důchod určitě tak 21 tis. kč. Nepište minulost, ale přítomnost.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt