Vždyť postupně zrušte sociální pojištění. Vy mladí přemýšlejte! Jsou to další daně pro stát! A pořádné! Nikdy to nebylo a v mnoha státech není. Vláda nám nikdy nedala podrobné vyúčtování tohoto sociálního zatížení. Vy ani nevíte, kolik si spoříte na důchod! Na důchod se dá přece spořit v bance a za 40 let tam budete mít pěkné peníze. Může je mít i vaše rodina, když zemřete. Ne, že někdo zemře a vláda jim spolkne jejich peníze. Je to jen a jen na Vás.
Banka zkrachuje a můžete se jít klouzat.
Když jsem žádal o důchod po 46 odpracovaných let. Byla to smutná komedie. Otázka vyučil jste ? Ano. My máme, že jste absolvoval pouze 2 ročník učiliště. To Vám neuznáme. Mám výuční list. Uznáme pouze originál. Mám originál. To si ověříme. V letech 91-98 zde nic nemáme. Byl jste ve výkonu trestu? Ne měl jsem živnostenský list a vše platil. To si ověříme. Uznali 43 let. Až týden před nástupem do důchodu mi přišlo z Prahy, že po kontrole mi přiznávají další 3 roky a následně byl přepočítán důchod.
Co je na tom zvláštního? Spousta lidí se snaží podvádět, zejména když pracovali načerno.
Od ledna noví důchodci dostanou nižší důchody a ukrajincům se zvedají dávky, smutné.
Před sto lety nybyly žádné důchody mimo dráhy, poštu, úředníky, armádu...a stejně si nemohli vyskakovat, museli jste mít děti, které o vás postaraly, dnes si na důchody nevyděláme a musíme si půjčovat, 300 000 romů pobírá dávky a ve stavebnictví bylo před válkou 400 000 Ukrajinců, takže neplácejte nesmysly o UK s jeďte do Ruska, tam je a bude stále líp...
bohužel je smula ta ze se tam zapocitavaji nizke mzdy
V klidu. já půjdu do důchodu za 13 let , v 66, po 48letech, průměrný věk dožití mám cca 78. Náhradový poměr by měl být 20 až 30% průměrné mzdy. Což odpovídá současným 8,8 - 12,5k..... Nevím tedy na co si pán stěžuje.....
Kdo ví co bude za 13 let
Většinou si na nízké důchody ztěžují naši umělci - Obermaierová, Vondráčková, Krampol a další, ale Ti si zatím finanční prostředky, které nedali do sociálního pojištění uložili za života jinak.
Zapomněl jsi na Žilkovou, plakala, když se dozvěděla výši důchodu a založila Nadaci Padlých holek (důchodkyn).
Těd se předvádí v KV na MFF ověnčená zlatem a drahými kameny.
Průměr, pokud víte, co to znamená, má už takovou vlastnost, že je střední hodnotou.
A tak se logicky nedá očekávat, že všichni budou mít důchody nadprůměrné. Dokonce, to je ale překvapení, se dá logicky odvodit i to, že většina důchodů je skutečně podprůměrných.
Takže koho tím nadpisem chcete tady ohromit? Pitomečky?
Mám odpracováno 47 let.Započítali mi i brigádu v 15 letech.Šel jsem o rok dříve do důchodu.Ale jen proto,protože pracuji v rizikové skupině a ta měla být podle Jurečka už v roce 2023.Nestalo se tak.Je pravda,že jsem pár let před tím dělal na živnost.Dnes důchod 17400,- Nechápu co se důchodcům závidí.
S tou započítanou brigádou se raději moc nechlubte. Vzhledem k tomu, že jste z ní určitě neplatil sociální pojištění, tak by samozřejmě neměla být započítána do doby pojištění.
Já mám odpracovaných přes 46 let, mám 15,5 tisíc a nepláču. Ale zajímalo by mě, kde určité skupiny vzali důchody, když nepracovali nikdy!?
Jestliže nepracovali nikdy, tak nemají duchod. Mají pouze nějaký příspěvek cca 2800(nevím přesně). Ovšem tato komunita přesně ví, o co múzou zadat a tak se mají líp, než kdyby pracovali.
Jo manzel za celozivotni drinu jako stolar, dostal duchod dvanact tisic pred sedmi roky.Zada znicena kouby a takova mizerie.Nikdy si nedovolil nepracovat.
Já jsem měl před 9 lety plat 12 tis. kč a nyní mám u stejného zaměstnance za stejnou práci 26 tis.čistého. Takže když váš muž měl 12 tis. před 7 lety, tak nyní bude mít důchod určitě tak 21 tis. kč. Nepište minulost, ale přítomnost.