To souhlasí. Šel do předčasného tak se mu důchod krátí. Záleží o kolik "devadesátek " šel dříve. Ale kdyby místo brigády šel na pracák, tak by měl za tu dobu 80% pojištění. U brigády asi neměl žádné.
Jenže na pracák vyplácí podporu v nezamestbaboszktibjen určitou dobu a po celou produktivní dobu se do odpracovaných let započítají 3 roky.
Zlodejska republika,ty co nemakaj berou vic,nez ty,co makali,hanba absurdnim zakonum
Ale to už je tu několik let.Pro pracující je výsměch,že nepracující berou na dávkách víc než si vydělá běžný člověk
To že byl duchodovy fond od roku 1921 je pravdou. Kolik tam bylo, s že ho v roce 2004 vlády rozkradli, vlastně si jen vypůjčili a budování bydlení, dálnic, infrastruktury, atd.
Už nic nevrátili, vláda může vše. Dnes by z fondů tekly výnosy 350mld ročně. Severské státy to tak mají, část fondů mají ve zhodnocování a pojištěné. Jinak 400tis ročně na výnosech má u nás 4% lidí, a mají to jako malou rentu.Protoze peníze pracují za vás.
Je fakt pravdou že misto odvodu si raději spořit. Už za 20let nepotřebujete řešit, co vám vláda dá. Právě proto že vlády odírají lidí, a žádná vláda pro lidi neudělá nic dobrého. Tak být mladší počítám vše jinak. Jinak mám taky takovou rentu, malinko menší, ale je to super. 17tis nájem a z důchodu mi zbyde 1000. Jak bych vyšel? Co bylo, bylo. Ale ta současná důchodová politika je fakt pro zasmání. Vlastně pro zasmání je toho u nás vice. Diskuze o důchodech jsou zrcadlem dnešních témat a problémů, které lidé musí řešit.
Asi jsem dělal něco špatně...
Do předčasného důchodu mě nenapadlo jít, přestože mě odchod protáhli o 4 roky.
Chtěl jsem zabezpečit rodinu, tak víc než 30 let jsem denně nepracoval jen 8 hodin.
Ano, vždycky se lidem důchod bude zdát malý...
Nejsem výjimka...jen zmiňuji některé skutečnosti...
Všichni se koukněte kolik let musí mít Němci odpracovano a zjistíte ,že z nás dělají otroky!😡
V Německu vzniká nárok na starobní důchod věkově o něco déle než u nás.
Peníze od státuPříspěvek na živobytí
KDO MÁ NÁROK: Lidé v nouzi, kterým po odečtení přiměřených nákladů na bydlení nezbude částka na živobytí. Nárok se hodnotí individuálně podle příjmů, výdajů, sociálních a majetkových poměrů. Vyplácí se i opakovaně, po dobu trvání nepříznivé sociální situace.
Měl se asi raději přihlásit na pracák. Jsou tam zapsaní uplně zdravi,silní,mladí,líni lidé. Třeba při jeho odpracovaných letech ,by dostal podporu jako ti,co nikdy nic neumí a nedělají.
Když člověk přijde o práci nebo mu firma neplatí sociální a zdravotní pojištění, je že všeho nejlepší se dojet zeptat na důchodové zabezpečení co s tím..
Okamžitě na pracák a pracák to zaplatí. Byl jsem za svůj život 45 dní nezaměstnaný a pracák to všechno zaplatil.
důchod mi soustavně silně klesá ,mam méně o 2tis ,než paní,co v žvotě neudělala hodinu práce přesčas, jedinou zásluhou jsou 3 děti,kvalifikace 0,proti spšs.
jednou vyměřený důchod už nikdy neklesá,ano neroste ale částku v přiznanem důchodu dostanete vždy
Tady v tomto státě se začíná prosazovat systém -Kdo chce mít peníze 💸, nesmí pracovat 😢😪
Ano. Přesně. Hlavně se hodně trestá za nadprůměrně odpracovaných let. Trest za predčasnost maximální, kde je potom viditelná odměna za nadprůměr?