Není důležité, jak se kdo dřel, ale kolik měl hrubého a jestli za něj zaměstnanec odváděl co měl. Kdo od roku 1986 pracoval vždy za průměrný, nebo nadprůměrný plat, nemůže mít špatný důchod.
Jo chlape.Kdybys byl disident a válel se v cizině někde u moře tak bys měl penzi o10 tisíc větší.😂😂😂
Pan udelal velkou chybu, ze vubec pracoval. Kdyby byl cely zivot na socialnich davkach, tak by byl dneska na tom lepe. Bohuzel. To je realita.
JE TADY NECO SPATNE, NEKOMU JE PRIZNAN PEKNY DUCHOD UZ V 18 LETECH A NIKDY NEPRACOVAL
V osmnácti vám můžou přiznat tak maximálně invalidní důchod ale určitě ne ten starobní
Peníze a peníze. Já budu rád,když se toho zaslouženého odpočinku dožiji. Koukněte na CHALUPÁŘE jak spolu tenkrát lidé žili. Nejde o soudruha ,ale o vztahy.
Já mám 42 let a jak se tak dívám,za chvíli budu pod průměrem.Už se na mě dosahuje mzda uklízečky (minimální mzda)
Já mám započítáno 50 let a mám duchod docela slušný. Hlavně si pohlidejte, ať máte všechny roky zaevidováné. Správa sociálního zabezpečení je vám povinná na vyžádání jednou ročně poslat výpis. Mě původně chybělo 15 let. Naštěstí jsem všechno dohledál a sehnal potvrzení, že jsem pracoval a kolik jsem vydělal.
Také jsem šla o 3 roky dřív,krátili mi důchod o 3 tisíce. Je to úmyslné ožebračování.
A to je ještě v pohodě ty 3 tisíce. Asi jste šla za starych podmínek nebo mate velmi nízký duchod ze ktereho se Vam to kratilo
On pracuje prakticky na černo na brigády, není nahlášený na ÚP a pak se diví 🙂 inteligence sama o sobě
Byt otrokem systému a po 40 letech práce nemít ani na nájem, děkuji nechci ! !
Tak každý dostane úměrně tomu, kolik do systému odvedl.
Odpracováno 45 let, hutě, doly, doprava, zemědělství, po inflaci 17 450.-
Odvody za komunistů směšné, nikdy jsem nepochopil, když otec vydělával 3000 Kč, že měl v roce 2010 důchod přes 15000 Kč. Už je po smrti.