To je realita naše milá vláda ořezala výpočet důchodu o šílené peníze. Člověk by to i chápal, ale toto můžou uplatňovat u lidí, ktreří třeba půjdou do důchodu nejméně tak za 10 let, aby se stačily na tak velké snížení důchodu finančně připravit, ale uplatňovat to okamžitě to je bohapustá zlodějina a bude mnohdy i likvidační. Nedivím se že ANO s tím nechtělo mít nic společného a doufám, že pan Babiš to opravdu změní.
Že má pán nízký důchod? Za to si určitě může sám.
Mám okolo sebe několik lidí, kteří pracovali v gastru. Klasika, přes pásku minimálka, zbytek na ruku. Když jsem se jich ptal, co budou dělat v důchodu dozvěděl jsem se, že toho se nedožijou. Dožili, mají 12 a nadávají. Stát je VOKRAD, Fiala je VOKRAD. Že oni celá léta strkali část tržeb do kapsy a to i s DPH, které každý z nás o hospodě zaplatí bylo samozřejmě OK.
Pak mám okolo několik OSVČ. Platili co nejméně, zisky optimalizovali, účetnictvím prošlo téměř všechno. Oni po státu přeci nic nechtějí, jenom svobodu podnikat. Mně nadávali, že "sem blbej", že cpu státu prachy do chřtánu a že stát je nejhorší hospodář. A já státu cpal, 45% z toho, co za mě zaměstnavatel zaplatil šlo státu.
Teď jsou v důchodu. Také 12. A zase, stát je VOKRAD, Fiala je VOKRAD a když jim řeknu, že přeci po státu nic nechtěli tak "sem blbej" je to něco jinýho a nemluví se se mnou.
A stát? Ten je fakt špatný hospodář. Představte si, že všichni inkasují příspěvek na bydlení.
Ti co dneska obviňují důchodce, že mají velký důchod, se budou sami divit,jak budou na žebrotě. 6e je průměrný důchod víc jak 20.000 Kč je stejný nesmysl a lež jako průměrná mzda 43.000 Kč.
Podle informativní důchodové aplikace na ePortálu ČSSZ činí odhad výše mého starobního důchodu 31200,- Kč.
Tady záleží co dříve dělal a hlavně za kolik. Není důležité, že celý život dělal a odpracoval si 40 let. Ale za kolik? Někdo zametá chodník 20 let a měl dříve třeba 8 tis. kč, jiný za 20 let práce u stroje bral 20 tis. kč. Pak dalších 20 let dělal v pohostinství, kde platy byly nízké. Ten kdo dělal 20 let u stroje, šel dělat dalších 20 let do kanceláře a bral 35 tis. kč. Tak oba mají odpracováno 40 let, ale rozdíl v platu je úplně někde jinde.
Někdo zametá chodník 20 let a měl dříve třeba 8 tis. kč, jiný za 20 let práce u stroje bral 20 tis. kč. Pak dalších 20 let dělal v pohostinství, kde platy byly nízké. Ten kdo dělal 20 let, u stroje, šel dělat dalších 20 let do kanceláře a bral 35 tis. kč. Máš to nějak pomotané. Před 40 lety nemohl brát zametač 8000,-Kč. Stejně tak ten, kdo dělal u stroje těžko mohl přejít pracovat do kanceláře za 35000,-Kč. / Kde v kanclu berou 35000,- ? /. A zase těch 20000,-Kč u stroje před 40 lety? V ČR Sci-fi.
Ale nejlepší je ten australský poustevník co ho komouši odsud vyhnali,snad nikdy nepracoval ani tady ani v zahraničí,pouze uměl nadávat na minulý režim a pak si lehnul do stanu před Úřadem vlády a Jurečka mu přiznal průměrný důchod, který nedostanu ani já po placení 48 let pojištění... Pak tady většina píše, že ten co nikdy nepracoval,nedostane žádný důchod...Co je tedy tohle?
Vycucano z prstu , zkuste žít v emigraci a paragraf za opuštění republiky hovoří za vše. Zůstali v kolonii za ostnatym drátem dobrovolně pracovali na své birice a mají hluboko do kapsy , nejsem disident a důchod ani nestačím utratit, samozřejmě ne českou žebračenku !
Za předčasnost mi vzali víc jak 3.800,- Kč. Můj důchod je 13.057,- Kč. Dostala jsem 2.000 za děti. Co dostanu, to dám za nájem a služby, na zbytek si musím "půjčit". Posledních 5 let jsem se starala o nemohoucí mamku, takže výdělek 0,- Kč. Co mohli, to do.je.ba.li!!!
tak zase se víc pomůže migrantům, dnešní zpráva na seznam novinkách byla, že budou od srpna zvyšovat dávky migrantům ..., dnešní důchodci, co pracovali, těm se vyhrožuje snížením zdravotní péče a většími doplatky, naopak migrantům je poskytována zdravotní péče v plném rozsahu, i když zde nic nevytvořili a neplatili daně ..., a je to
Spousta lidí se starobním důchodem různě spekuluje, dokonce aby nemuseli dlouho pracovat, i když by mohli. Důležitá je i péče o vlastní zdraví. Ten kdo to dlouhodobě dělal, aktivně si důchodu může užívat nebo dokonce pracovat dál.
A ti co už jsou na tom zdravotně tak špatně a již pracovat nemohou,tak co? A věřte mi, že je to velké procento lidí.
Lidí co by jste čekali od Fialy pronej je Ukrajiněc prednejsi než obyčejný Čech je to proukrajinsky premiér a Jouda ale jednou se za to všechno bude muset spovídat až mu nato všechno přijdou
Prosím Vás vzpamatujte se a přestaňte psát tyhle hlouposti opsané od Babiše a Okamury. Navíc jste to vzhledem ke svému stáří ještě špatně pochopil. Raději si opravte pravopis, nebo řekněte babičce, aby Vám to vždycky zkontrolovala. Takhle si budou všichni myslet, že ty dva volí jenom málo gramotní (nebo je to pravda?)
Mě předčasný vypočítali o 8tisíc míň . To krácení je vražedné . A tak marodím , sociálka , úřad práce a tak podobně .... jsem jak lůzr , ale stát je ještě větší !!!!
Tak proč chodíte do předčasného?? Pracujte dál. Jenže jste chtěl být raději doma se válet. Tak se válíte nyní na neschopence.
Na tom není nic divného. Odpracovaných 40 let je sice chvályhodné, ale výši důchodu dělá zásluhová část, nebo-li výše ročních výdělků. Pokud jsi byl na pracáku a marodil často a výdělky jsi měl pod psa, tak s tím moc nenaděláš.
Máte pravdu a to naše vláda dobře ví . Protože pokud lidé budou na pracáku ,tak jim důchod klesne . Kdo zaměstná nemocné lidi po 50 roku života ?
Současný výpočet důchodu mi připadá spravedlivý, pokud bude v budoucnu k nĕkomu nespravedlivý, budou to lidé, kteří mají vyšší přijmy. Tĕm se bude důchod více krátit, aby bylo na důchody nízkopříjmových. Důchody se budou jestĕ více vyrovnávat, bez ohledu na to, kolik kdo přispĕl do penzijního systému. To je totiž důležitĕjší než odpracované roky. Když si tu stĕžují lidé bez základních znalostí gramatiky na nízký důchod, řekl bych jim, že se na nĕj vytvořily předpoklady už na základní škole.
Proč by se měly vyrovnávat? To že to chcete tak jako to bylo za komančů, neznamená, že to tak bude. Bude se snižovat jen těm, co si na důchod nebudou sami spořit.