Znám lidi kteří mají inv. důchod třetího stupně a chlastají jak dobytci. Já mám invaliditu druhého stupně za sebou nespočet infuzí a rehabilitací a bez efektu. Já už nevím čím mám ještě projít při mých diagnózách asi začít chlastat a pak bych dostal třetí stupeň. Kdybych při mojích bolestech nebral opiáty které od pondělka budu brát opět silnější tak bych se asi zbláznil.A to stěmi bolestmi už žijí šest let.
Prošetřete všechny invalidni duchody ! Je tu plno lidi kteři jsou zdravi a maji invalidni duchody a nemocni kteři tam už měli byt davno ! Jak se to tu vubec hodnoti ? Penězi ???
měla jsem matku od 28 let v (tehdy)plném invalidním důchodu důvodem byl těžký diabetes.
Spousta sousedů, známých i příbuzných jí viděla jako zdravou (neměla bolesti, nebyla na vozíku ani mentálně postižená)
Nikdo z těchto lidí s námi nežil, nevěděl co to bylo, když matka 5x ročně ve spánku upadla do bezvědomi (které jí reálně ohrožovalo na životě, ) stav kdy po té co se jí zvýšila hladina cukru o ničem nevěděla a druhý den šla normálně na nákup.
Těm co jí důchod záviděli a viděli (netušíc jak jí samotné vadí nepracovat-nebýt mezi lidmi)v ní člověka co si určitě ..nějak pomohl" k ID, bych chtěla vzkázat, že matce začaly odcházet ledviny , později zrak a na komplikace diabetu zemřela jako nevidomá s amputovanou nohou dřív než se dožila starobního důchodu.
Tak, že usuzovat, že soused má ID neprávem (zvlášť dnes)je jen závist. On se každý nemusí svěřovat s tím, že prošel onkologickou chorobou, nebo, že bez léků by jeho astma bylo ve stavu, že by nemohl dýchat.