Průměr popř. medián jsou srovnávací jednotky a mají vypovídající vztah k hodnotám jednotlivců. Nebo máte jiné jednoduché řešení jak hodnotit důchody více jak 2.800 000 důchodců? 😀
Průměrný důchod není až tak důležitý. Důležité, co si za reálný důchod lidé mohou pořídit. Mám-li důchod 30 000 a 2/3 dám na náklady na bydlení, tak to asi není to pravé ořechové. Vím, že se musí vycházet z nějakého průměru, ale život běží jinými kolejemi. Největší příjmy mají povětšinou ti, co vysávají stát o peníze a nic nepřináší. Počet těchto lidí roste geometrickou řadou. To také není až tak košer.
Nelze si nárokovat výši důchodu od nákladů, ale naopak = přizpůsobit náklady příjmům. Toho důchodu mám 30.000 Kč a náklady na bydlení v RD dělají 7.500 Kč /M = 1/4 důchodu (jednoho).
Život na pohodu 😀
To zbožňuju ten průměr to je jak jeden sní dva stehna druhý nula ale v průměru se najedli oba
Já bych to komentoval jinak, , průměrný důchod u nás je o dost nižší než hranice chudoby v Německu a přitom jsou životní náklady srovnatelné a navíc potraviny levnější a zdravější. Takže lidi jsou zdravější a tudíž i méně potřebují lékařskou péči a tím méně zatěžují náklady na zdravotnictví, kdežto u nás je to obráceně a díky tomu, že ani tam peníze nejsou nazbyt, prostě pomalu nechávají lidi onemocnět a neléčit tak jak by měli. Jen vyšetření je na dlouhou trať než k tomu dojde, pacient i umře a státní pokladna ušetří !!" Smutný scénář, ale to co se děje kolem nás, to dokazuje jako úmysl politiků !!
Zase štvavý článek na objednávku Jurečky?
Vy se vyjadřujete ke všemu a kritizujete vše co se v článcích píše a možná to ani nečtete.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Zrušme úředníky a v tom chaosu, který tu zavedli poslanci a senátoři nastane divoký východ. Pravidla bude určovat právo silnějšího a colty.