1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

Jsem spokojený důchodce mám důchod 5558 korun a přidají mi 290 korun, říká jejich kalkulačka. Těším se v lednu 2025 na 5848. Žije se mi z toho skvěle. A bude ještě líp.

38
Před 7 měsíci
Josef Torok

Toroku Toroku,nehleděl jsi pokroku asi jsi měl náramnou srandu z toho jak lidi vstávají do práce.

16
Před 7 měsíci

Cha cha bude to takové zvýšení, že v únoru každý pocítí kolik peněz mu zase ubylo. Již jsem dokonale přečetl tuto vládu jak mile začne mluvit o zvýšení rázem zjistíte, že vám peníze ubyly.

37
Před 7 měsíci
Petr Kubeška

Já jsem si v době valorizací našetřila minimálně 30 000 Kč. Peníze mi stále přibývají. A teď všichni nespokojenci se vším do mě.

10
Před 7 měsíci

Já nevím proč se zase má dělat nové ministerstvo když se nějaké můžou sloučit na platy zaměstnanců ve státním sektoru peníze najdou a důchodcům přidají 356 Kč Jan Lehman napsal že se nikdy důchodci neměli tak dobře jako za této vlády zajímalo by mě jestli je pan důchodce nebo ne muj manžel má 12.900 důchodu a nevím co by dělal kdyby platil nájem ano některý důchodci se Maj dobře ty který si náhradní anebo Maj 50000 důchod to bych tuhle vládu taky chválili ale jinak je to banda darmozracu

13
Před 7 měsíci
Hana Radová

A není váš manžel bývalý OSVČ, který si platil jen základ na sociální?

Jinak si nedovedu představit, co dělal za práci že měl tak malou výplatu...

9
Před 7 měsíci

Vlado v neděli jeden z vás vykládal v debatě že jste měli přidáno na odměnách. V pořadu Terezie Tománková.ale pan Okamura to nebyl ani paní vidermutzerova. Akorát nasbíráte důchodce. Já bych chtěla jít do práce pracovala a jsem do 68 dva roky jsem si dala pauzu,ale zjistila jsem že opravdu už bych to 8hodin nevydržela. No jo nedá se nic dělat.

11
Před 7 měsíci

Této vládě dát 20000 hrubého ať ukážou co umí po zaplacení všech poplatků jak budou vyskakovat důchodcům sebraly ale sobě hned deset procent přidaly je to pakaz zlodějská.

41
Před 7 měsíci
Karel Janák

Vy srovnáváte s důchodem hrubý příjem?

9
Zobrazit další 3 reakce
Před 7 měsíci

No já si myslím že už to říkat státní důchody je přes čáru , jsou to soukromé důchody pro každého který si celý život na to skládal. a odváděl do státního rozpočtu a je to ještě je to pod zákonem. A důchody by měli vypočítavat ti cojsou k tomu určení a ne politici. ti mají snad jiné priority.

18
Před 7 měsíciUpraveno

Už Jurečka vymyslel systém, posvěcený fialovou vládou, kdy se blíží zřejmě tomu, čím vyšší inflace, tím nižší valorizace. Stejně jako Kalousek, který dal důchodcům celých 30 Kč, chce především Jurečka, který se jim vysmál a poplival je, trumfnout Kalouska. Pokud bude spolu pokračovat ve vládě, co nevidět se toho dočkáme.

11
Před 7 měsíci

Ta částka je směšná. Problém důchodců, obecně, je v tom, že nemají žádnou páku, jak na současné držitele moci. Před stávkujícími lékaři, učiteli se mají na pozoru, bylo by to vidět. Dále jsou tu odbory, které hájí pracující. Na důchodce se z vysoka kašle, nemají zastání. Např. o dani na tiché víno se se pořád diskutuje, zájem lidovců, aby nepřišli o voliče na jižní Moravě. Změna parametrů zákona o výpočtu důchodu podle valorizace v loňském roce jim (vládní strany) ale šla velice rychle. Nakonec to posvětil ÚS, i když ne jednomyslně, tři soudci byli proti. Rozdíl v úpravě důchodů byl v průměru 1000 Kč za měsíc. Podle tehdy platného zákona měl být 1700 Kč, po změně 700 Kč. Do dnešního dne to je skoro 20 000 Kč na důchodce. O valorizaci 356 Kč v průměru bych tedy radši nemluvil, i když, ještě to nenastalo. Třeba usoudí, že je to moc, a že by to způsobilo nevyrovnaný rozpočet v roce 2050......

6
Před 7 měsíci

pan XY se ze zvýšeni o 353 Kč především zcvokne. nebude vědět , co s tím. investovat, nakoupit dluhopisy , rozdat vnoučatům ??? 4 vnoučata 88 kč na hlavu. To se zcvoknou i vnoučata. Těch 353 Kč si strčte , víte kam

22
Před 7 měsíci

hoši si přidali dost peněz a ostatní se budou jen aby ta vláda brzo skončila a bude klid,nebot´Babiš řekl,že ty špatné rozhodnutí okamžitě zmnění astejně jen lžou a lžou.

22
Před 7 měsíci
Milda Bartl

A řekl jak je změní a kde na to vezme peníze? Tady lže někdo jiný.

9
Zobrazit další 4 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt