1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Makat. Práce je dost.

57
Před 5 měsíci
Veronika Velingerová

To by vás musel někdo zaměstnat. A to nebude tak jednoduché . Přesně tohle prosazovala vláda pěti koalice lidé skončí na ulici .

137
Před 5 měsíci

Takových článků bude příští rok a na na začátku roku 2026, dvanáct do tuctu. Ptáte se proč ? Odpovím vám.

V létě 2025 na dole ČSM končí ražba a v roce 2026 bude dojíždět těžba, ptáte se co s tím má co společného důl?

Horníci mohli odcházet do důchodu v 58 letech a pokud chtěli nebo museli (zdravotní důvody) odcházeli v 55 letech, ale teď nebudou moci protože nemají 40 let - budou mít cca 38/9 - nikdo je nezaměstná , taky kdo by chtěl člověka na rok nebo dva.

Těch kluků kterých se to bude týkat jsou nižší tisíce - cca 1500-1800 , možná více, jak jsem končil v 2020 na Darkově tak věkový průměr byl cca 50 let.

31
Před 5 měsíci
Roman Skýva

ÚP - náhradní doba

9
Zobrazit další 3 reakce
Před 5 měsíci

Nejdřív ze všeho bych zkusil

Odkaz

Pak prostudovat a najít "díry" ke kterým najdete důkaz o zaměstnání třeba i formou čestného prohlášení tehdejšího spolupracovníka.

Před 5 měsíci

To jsou mi rady!! Pořád stejný kecy a kloudná rada žádná.

Bod toho článku: Přepočítání doby pojištění.

Zkuste jít na sociálku třeba 4 roky před důchodem a zeptat se na počet let který se Vám započítávají na důchod (evidované doby nejsou to samé). Vypoklonkují Vás, přijďte se ptát až budete mít nárok na normální nebo předčasný důchod. Vydolovat z nich kolik máte skutečně odpracováno na důchod a který den máte celý pracovní rok je naprosto nadlidský úkol. Vykázali mě slovy "máme toho moc" a "všechno se stále mění i několikrát do roka". Takže kece, kecy, ale úřednická realita je úplně jiná.

41
Před 5 měsíci
Dušan Vacek

Za dobu co jste napsal komentář, stačilo podat žádost na MPSV dostanete oficiální dopis že všemi údaji. A je to zdarma. A jak napsala komentář p Tatiana info o odpracované době máte i na stránkách SSZP přihlášením bankovní identitou ,ID občana atd. Je to rychlejší, než si dojít na úřad a vyptávat se. Ať se daří 🍀

10
Před 5 měsíci

Díky Jurečkovi bude takových tisíce

80
Před 5 měsíci
Jiří Šimoník

Kde je ta důchodová reforma, kterou sliboval ten velkouzenář 25085 v r. 2017?

25
Zobrazit další 2 reakce
Před 5 měsíci

Ono to s tou práci nebude tak horké, protože spousta firem shání aktivní důchodce a práce je na trhu dost. Kdyby pán chtěl, určitě by našel. Odsedět si pár měsíců na vrátnici u bezpečnostní agentury není zase takový problém. Nebo jako pomocná síla ve školní kuchyni by se našla taky snadno. Vypisovat kvůli tomu články na Seznamu je naprostá zbytečnost a přitroublý pokus diskreditace současné vlády ✌️😁👎

43
Před 5 měsíci
Jaroslav Osička

Pane Osička, plácáte fakt úplné blbosti. Je vidět, že se pohybujete úplně někde jinde. 1. Proč by měl někdo sedět na vrátnici nebo dělat blba u bezpečnostní agentury. Nevím jak Vy, ale kolem 60. roku máme také svojí důstojnost. Moje žena celý život prodávala (obchod, čerpací stanice, apd). Na pracáku ji nabízí uklizečku na poloviční úvazek za 10. tisíc. Fakt ne, to bude doma a budu mít servis. 2. když se ptala na tu vrátnici, tak tam berou jenom invalidy. Ono na Vás taky dojde. Podle Vašich názorů, nebudete asi zas tak starý, všeho jenom dočasu. No a co se týká naší vlády, ta se diskreditovala naprosto sama. Fakt jí nikdo pomáhat nemusí.

66
Před 5 měsíciUpraveno

Dělat ještě rok. Ale pokud jste na pracáku a nad 55 let, počítá se vám i to jako náhradní doba a 9 měsíců. Někdy, až ta doba bude končit, můžete "jako na potvoru" onemocnět a dotáhnou, co vám chybí - nemocenská se také počítá.

31
Před 5 měsíci
Hana Stojanová

Jak popisujete přesně tak to udělali rodiče na přeskáčku. Našli si práci, neremcali i když práce nebyla podle představ, ale rok se dá vydržet. Pak pracák a část doby placený. Ne neschopenka, ale krátký pobyt na pracáku bez příjmu. Živili se navzájem z jednoho příjmu a naspořených peněz.

12
Před 5 měsíci

To jsou rady, fakt.

Dotaz: Jsem v předdůchodovém věku a bez práce - tzn. nikde mě kvůli věku nechtějí.

Odpověď: Najděte si práci.

😅🤣🙈

36
Před 5 měsíci
Eva Novotná

Odpověď v 64 ,63 vas nikdo nechce 🤷 proč by na pár měsíců měl brát člověka co půjde na pn

24
Před 5 měsíci

no zaplat pán bůh,mně to s odřenýma ušima vyšlo...je to hrozné a takových bude přibývat,bud krze zdraví,kvůli tomu,že je nikdo nechce,kvůli věku,a lidi budou muset být na dávkách tohle oni chtějí,jim na lidech nezáleží....

73
Před 5 měsíci

Pokud má dotyčný nějakou finanční rezervu, tak je ještě možné stát se OSVČ, 14 měsíců platit minimální odvody a pak požádat o důchod.

Další možnost tu je se nechat někde zaměstnat a zbytek dlouhodobě odmarodit.

Pokud má možnost o někoho pečovat, může též se stát osobou pečující.

A nebo opravdu jít někam za minimální mzdu a tam to do důchodu včetně nějakého marodění doklepat.

12
Před 5 měsíci
Jan Vrána

Lidi kterých se to týká nejsou zvyklí natahovat ruku.

A už vůbec podvádět - i když asi nic jiného jim asi nezbyde. 🙁

36
Zobrazit další 2 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt