Nad růstem HDP o 1,3% jásají zejména rodiče kterým bylo zrušeno školkovné, studenti a senioři kterým byla o 25% snížena sleva na dopravu, OSVČ kterým byly zvýšeny odvody, atp. Holt statistika umí zázraky.
To že se zvedly odvody snad je v pořádku minimálně polovina nedává účtenky a z něčeho platit musí a potom pláčou že nemají důchod
Viděla jsem tabulku, naše republika si vede mizerně. Nevím jestli jsme nebyli poslední. Ovšem lži Fiala nám něco nalže.
Na toto jsem reagovala v jiném článku kde jsem napsala : Keci, Keci, Keci
a prišla mne správa že Seznamu že mne to vymazali.
Tak jsem zvědavá na reakci .
To chce analýzu, proč to tak vyšlo. Zde se obávám, že je to matematická závislost, kde loňský mizerný rok dává optimistický poměr čísel pro výpočet růstu, tedy i při mizérii to vyjde lépe než před rokem. Tedy je třeba popsat výpočet a jednotlivé členy výpočtu. Druhá věc je, co by bylo tahounem růstu, tedy co to způsobuje. Má na to vliv inflace ? Případně jak ? Za mě bych dle toho, co vidím ve svém okolí bych si vsadil na propad. Na růst se těším, leč se obávám, že je to vhodná konstalace čísel či neproduktivní růst.
S čísly sedají dělat zázraky, odborník je Staňura a Fiala, možná nám řeknou že díky vládě Národní fronty jsme na to ekonomický na prvním místě v EU
Ale to Vy Babišovci nemůžete překousnout. Vám vyhovují jen špatné zprávy.
Jak to odpovídá rozpočtovanému růstu HDP o 2,3% v příštím roce? Kde udělali soudruzi z vlády chybu?
To nechceme slyšet, chceme slyšet že se máme mizerně a všechno jde do kopru! 🙂
Neliší se informace s tvrzením předsedy vlády. Skutečně máme být na to hrdí ?
Hrdí asi ne, ale ve srovnání s ostatními zeměmi to zase tak špatně nevypadá. Češi mají tendence dělat věci horší než skutečně jsou.
Důvěra v odhadovana čísla prezentována vladou v médiích klesla na minimum, zvlášť po opravě Eurostatem.
Neroste HDP, ale DPH.
Hele, "odborníku", vy byste měl poradit třeba Kubě, to by se určitě dostala na nejlepší ekonomiku světa!
To všichni vime,že Amerika dře Evropu,a proto se ji daři.
???. Všichni víme? Kde to žijete?