1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Dobrý den, pane Golo, prosím Vás o radu z hlediska návratnosti, zda je pro mě lépe odejít do předčasného důchodu k 21.8.2025 nebo 15.10.2025? Řádný důchod mám k 8.1.2027, děti nemám. Dobu pojištění mám k 20.8.2025 ve výši 48 let (od 1.9.1977 se mi počítá doba pojištění). Můj VPZ je dle varianty ČSSZ buď 26 689 (základní) nebo 27431 (vlastní). Děkuji Vám za odpověď.

1
Před 4 měsíci

A když už má člověk na pojištění přes 40.let a věk 56.let a ještě zdravotní potíže a ID. A není schopný pracovat na to se ohled nebere to není spravedlivé.Nekdo má věk a nemá tolik let a je si v důchodu má se brát zřetel na dobu pojištění hrůza neskutečná .

Před 5 měsíci

🤦 prý z důchodu finančně pomáhat dcerám 🥴 😂 Při výši důchodu budou muset financně podporovat ony.

6
Před 4 měsíci

Pokud bude malý důchod, tak tak využijete, tak potom zažádat o příspěvek na bydlení. Když to tak utli

1
Před 5 měsíci

Jaké rady, to přece ví každý sám za sebe. Podle svojí nálady a finanční situace.

Před 5 měsíci
Hana Stojanová

Předčasný důchod má smysl pro toho, kdo si ještě může užívat své koníčky, peníze jsem neřešila, vždy jsem nějak vyšla a vyjdu. Kvůli hlídání vnuků bych to nedělala.

7
Před 5 měsíci

Smysl to má 100pro..užívejte si života.

2
Před 4 měsíci

Určitě ano!!Plno lidí se ho ani nedozije!!!

1
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt