1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 měsíci

Zajímavé, jak odpověď vůbec nezvažuje, že by mohl pracovat v zahraničí, kde mají třeba jiné podmínky, anebo s nimi vůbec nemáme smlouvy.

Odkaz

4
Před 4 měsíci

Pokud měl pán nadprůměrné příjmy, dalo by se u něj očekávat alespoň průměrné IQ, aby pochopil (nebo si zjistil) princip výpočtu důchodu. Vzhledem k jeho pláči bude jeho IQ značně nižší.

21
Před 4 měsíci
Radim Kelner

Tak hlavně je měl jen v posledních letech, to se moc nezohlední, pokud zbytek let, které se zohledňují, měl příjmy nízké

5
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 4 měsíciUpraveno

Nadstandardní příjem neznamená automaticky vyšší důchod. Záleží jestli z celé té částky bylo odváděno sociální pojištění. Pokud ne, tak smolík ✌️😁

18
Před 4 měsíci

To jste měl mít nadprůměrné příjmy v mládí. To by se vám důchod díky prepočitacim koeficientum navýšil. Takhle na stará kolena spadnete do 2.redukční hranice a máte 00prd.

Priklad asi z r 2008. Do důchodu tenkrát šli najednou ředitel společnosti, který řediteloval celý svůj život (firma o 120 a více zamcich) za ředitelský plat a pomocný dělník co měl ČID ("na hlavu") a co celý život pracoval za min mzdu. Výše důchodu byla + 1860 Kč ve prospech ředitele. To se tenkrát ještě ČID bral do výdělku.(priklad uvádím ohledně redukčních hranic)

Před 4 měsíci
Valeana Šabatová

Váš příklad je jenom dokladem toho, jak se dnes rozevírají nůžky mezi platy a mzdami těch "nahoře" a těmi, kdo na ně pracují. Za komoušů nebyl výjimkou, že mistr bral méně než polovina jeho podřízených a stejně to bylo i na vyšších postech. Za mne to bylo správné, protože dnes by každý, kdo vyleze ze školy jako manažer zeměkoule, chtěl mít plat jako generální ředitel s desetiletou praxí. Je to smutný stav a bohužel bude ještě hůře. Generace Z nám ukáže, jak se má člověk ohánět. Všichni budou influenceři a budou si hlídat procenta sledovanosti přitroublých příspěvků na síti. Tak hurá na web .....

1
Před 4 měsíci

...pán by si měl nechat poslat z ČSSZ přehled o svých platbách do systému, o odpracovaných letech včetně provizorního výpočtu penze...pokud nelže, pak se jen mýlí...mám ale pocit, že jde jen o text týkající neexistující osoby a snahu budit zdání nepravedlnosti...

6
Před 4 měsíci
Stepan Jaros

Mě chybělo 15 let. Naštěstí jsem to dohledal.

1
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 4 měsíci

Pokud pán X měl příjmy nad 50 000 Kč, tak by se dalo předpokládat, že má něco v hlavě, a to něco v hlavě (mozek) že při té práci, pokud pracoval, ten mozek používal. Takže by měl být v obraze, jak a za jakých podmínek se přiznává starobní důchod. Podle jeho dotazu ale ten mozek moc nepoužívá🙁.

5
Před 4 měsíci
Marie Hellerová

Jak pravíte. Pan "X" měl slušný plat a proto, by měl mít v důchodu pravděpodobně naspořeno tak, že ho relativně nízký důchod nemůže "rozhodit".......

Před 4 měsíci

Nesouhlasím stvrzením že příjmy za jednotlivé roky mají stejnou váhu. Dá se prokázat že roky 2000-2010 jsou po přepočítání koeficientem výrazně lepší než např 2014-2024. A proč? Protože mzdy za inflací silně zaostávají. Ten kdo bral např. 40 K tak by měl mít okolo 70 K a to rozhodně není běžné. No a výsledkem je že kdo odejde do důchodu nyní je na tom líp než ten kdo bude ještě 3 roky chodit pracovat s klesající reálnou mzdou.

5
Před 4 měsíci

Vždyť je to tak jednoduché. Pokud ještě pracuji, tak si zažádám na české správě sociálního zabezpečení o "informativní osobní list důchodového pojištění". Tam jsou všechny potřebné údaje, odpracované dny, vyměřovací základy, vyloučené doby atd. Pak si na webu ČSSZ stáhnu tabulku v excelu " orientační výpočet výše starobního důchodu..." a příslušná políčka vyplním. Za roky které mi zbývají do důchodu doplním předpokládané odvody a hned vidím jaký důchod mi vyjde. Dokonce si mohu zkusit jaký důchod by mi vyšel, pokud budu pracovat déle, nebo kdybych skončil dřív, měl jiné platby atd.

1
Před 4 měsíci

To je klasický případ do kterého patří i naši stále si stěžující herci, či taxikáři na nízký důchod. V článku je dobře vysvětleno, jak k důchodu přijdu a co proto musím udělat. Zde žádná protekce a uplácení neplatí.

6
Před 4 měsíci
Urbánek Libor

Mimo disidentů, že?

4
Zobrazit další reakci
Před 4 měsíci

To je v pořádku že výpočty důchodů se počítají z celého pracovního období.Jsou tací kteří si na posledních 5 nebo 10 let(pokud to šlo) našli lukrativní dobře hodnocenou práci a těšili se na vysoký důchod.Byli tak znevýhodněni ti co si takovou práci na poslední roky před důchodem nemohli zajistit a myslím že to byla většina lidí hlavně v dělnických profesích.

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt