Bral jsem naposledy cca 30 tisíc čistého a důchod mám 20600 Kč Asi vám chybí roky! Já 46 let odpracovaných.
Měl jste odejít na radu Jurečky do předčasného důchodu a ne čekat až ten samý penze oseká až na dřeň
Četl jste pozorně? Ani jeden uváděný důvod nemá s Jurečkou nic společného 🤗.
Cel život jsem makal v monterkách. Měl jsem hodně prezčasu a někdy i dvě práce. Zapocitali mi 50 roku a ještě jsem rok presluhoval. A mám nadstandardní důchod.
Takže u pana bude něco špatně.
To je ta solidarita a redukční hranice, důležitější je doba pojištění. Výše odvodů vzhledem k redukčním hranicím nemá až tak velký vliv, první hranice byla navíc před pár lety neskutečně nízká.
To máte zato že tleskate této vládě ona přeci myslí na lidi a teť jsem slyšel v TV že si na dřívější duchod v trojce musíte nešetřit a tato vláda bude na ně myslet to nevymisliš
Jak víte, že tleská této vládě? Vestil jste z karet.?
Ověřte si koeficienty v jednotlivých obdobích. Velký příjem v posledních 10 letech má na důchod dost malý vliv. Podstatná jsou léta okolo r. 1993, kdy rostly platy a koeficient tam je hodně vysoký.
A kolik jste platil sociální pojištění???Je dost lidí co má třeba 50000 Kč důchod.Je pořádný rozdíl mezi výplatou zisku a mzdou...
Tak jsi si měl v posledních letech (kdy jsi měl vyšší příjem) odkládat více nebo investovat a myslet na lepší stáří.
Jenže mnoho lidí na stáři začne myslet až je pozdě. Až člověk dostane výměr důchodu, už moc nezmůže. Ikdyž bude pracovat roky dál, dostane pár stovek, nic víc.
Takový důchod nestačí v Praze ani nájem 2+1 s poplatky , jen opakuji Česká žebracenka . . . .
Pane Lhotský, asi bych neměl, ale nedá mi, abych stručně nereagoval. Nemáte pravdu s tou žebračenkou. Každý má, co si zaslouží. Máme svobodu a tím pádem i odpovědnost, která obnáší i odpovědnost za své životy. Uběhlo 35 let od tzv. "revoluce" a ten, kdo jde dnes do důchodu, měl dost času se přizpůsobit na tento fakt. Takže nefňukat a makat je jedno jestli rukama či hlavou, každý podle toho, co mu bylo od přírody dáno.
Když je pro něj "nadstandardní " tak si měl z něj spořit na důchod. Já měl před 15ti lety plat 25000 a taky v důchodu musím přežít!