1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Nechápu jak někdo může chtít důchod po třech měsících neschopenky. 😡Mám dvě nevyléčitelné nemoci a posílají člověka do práce. 😡 Je to hrozné a hlavně k pláči 😭

9
Před 5 měsíci
Petra Majerová

To je pravda. Nikdo neřeší, že člověk tu práci prostě není schopen vykonávat. To by se za komunistů nestalo. Pokud člověk nebyl disident nebo jinak neprovokoval, tak když nebyl schopen pracovat, nikdo ho do práce nehonil. Komunisté měli dobrou sociální síť, když někdo opravdu nemohl pracovat, bylo o něj postaráno. Teď jen člověku řeknou, ať si poradí sám. Hlavně, že je nám do hlav vtloukáno, jak se máme dobře. Opravdu skvěle, ceny, rostou, daně také. A chudneme, někteří se stěží uživí. Ale máme se skvěle.

4
Před 5 měsíci

Prosím berte dotaz Dany jako hypotetický. Ale i po 3mesicich nemoci, pokud jste ztratil nenávratně schopnost výkonu práce a máte malou nemocenskou se "můžete těšit na důchod". Autor článku se snaží vysvetlit, jak postupovat v těchto případech.

3
Před 5 měsíci

Posudkoví lékaři asi jezdí na školení do Lurd a proto jsou schopni vám vyléčit i nevyléčitelné onemocnění

21
Před 5 měsíci
Jiří Sojka

a to na dálku, aniž vás vidí 🙁

22
Před 5 měsíci

Dámě se zřejmě nechce makat, že se už zajímá o invalidní důchod.

16
Před 5 měsíci
Hana Flegrova

Vy víte jak je paní nemocná?

Já ne. Vím ale když se zjistí např rakovina slinivky, tak každý měsíc je důležitý.

3
Před 5 měsíci

Počítá se inval.duchod do odpracovaných let, když už je převeden na starobní,nebo výše výplaty zůstává stejná?

1
Před 5 měsíci
Anna Schrottenbaumova

Do odpracovaných let se počítá, aspoň myslím, ale pouze inv. důchod 3.st.

Až dosáhnete věk odchodu do starobního důchodu, vypočítají vám částku a pak pobíráte ten důchod, který je vyšší.

6
Před 5 měsíci

Už dotaz,že je na nemocenské 3 měsíce a kdy dostane důchod je dostačující pro přiznání 3 stupně na hlavu, netřeba nález.

28
Před 5 měsíci

Mám 55 let jsem epileptik od doktora mám zakázáno pracovat na noční směny , u otáčivých strojů, ve výškách a na důchod nemám nárok.

1
Před 5 měsíciUpraveno
Vladimír Zouhar

A nikdo neřeší, co máte dělat. Hlavně, že se říká, že je vše v pořádku. Nikdy jsem nebyla komunistka, jedno je jisté, za komunismu byste neměl problém se uživit. Komunisté měli velmi dobrou sociální síť. Kdo měl omezení v práci, neměl bez ohledu na věk problém najít práci. To teď neplatí, člověku řeknou, ať se postará o sebe jak umí. Tak to bohužel je.

1
Před 5 měsíci

ID vám posudkový lékař přiřkne,až když ho navštívíte s hlavou v podpaždí,ale i tohle není jisté.

22
Před 5 měsíci

Už ten dotaz..... jsem tři měsíce nemocná a kdy mi bude konečně dán důchod. No nevím nevím.

14
Před 5 měsíci

Chci se zeptat jak to je opačně když invalidní důchod nechci nikde se nepíše.

Před 5 měsíciUpraveno
Roman Toman

Úplně jednoduše si o důchod nežádejte, když jej nechcete. Řízení ohledně invalidního důchodu je vždy na žádost člověka, kterého se to týká.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt