opravdu si někdo myslí, že ID dostane automaticky, když je déle marod? Née, tak hloupý snad nikdo není, že ne.
já tomu věřim, na světě je plno hlupáků
Já jsem dostala invalidní důchod až po roce na nemocenské a s jednou operací kyčle a čekala jsem na druhou. Dostala jsem trojku . No po druhé operaci mě po roce a čtvrt napsaly že mi ho snižují na dvojku a mám jít do práce no musela jsem jinak bych se asi šla pást .No a po půl roce mi ho vzaly celý prý jsem se záhadně uzdravila no až na odvolání mi vrátily jedničku ale robit jsem musela jednak se vám to nepočítá do důchodu to jen trojka a jednak bych se musela jít napást,
Jsem diabetik s těžkou neuropatií.Na jedničku id jsem nedosáhla o tři body.Sice trpím jak pes,kdo neuropatií zná tak ví,ale do práce chodím.Vic jsem si zadat nesla.Pry chodím málo po doktorech mi bylo řečeno.
Pracovní schopnost až tak neovlivní přiznání in. důchodu . Posudkový má tabulky a těmi se striktně řídí .
Mám in. důchod 1. stupně ( zničené hlezno) a zhoršil se mi zdravotní stav vychýlením plotýnky o 7mm . Chodil jsem o berlích a manuálně jsem pracoval . Teď s tou páteří už nezvládnu nic . Jsem už 3 roky doma . Důchod mi nezvýší neb nemoci se nesčítají a poškození páteře nevydá dle tabulek na žádný důchod .
Jsem na dávkách jako socka .
Jo znám invalidy, co skáčou mají jen kyčel nebo jsou po infarktu a důchod dostanou. Bohužel na vážná onemocnění páteře se invalidního důchodu nedočkáte ani na invalidním vozíku. Uznali mi OZZ, ale to je spíš nevýhoda jak nějaká výhoda. Mám vychýlení plotýnky o 6mm, pak tam mám prasklinu, kořenové dráždění. Bohužel. Doktoři řeknou, že se to dá operovat a když o tu operaci zažádáte, tak Vás pošlou k šípku, že pro Vás to není vhodné. Běžná praxe. Epileptik důchod má tam to nevadí, že pobírá důchod. Nechápu.
V našem státě už málokomu, mám známou, prodělala infarkt, navíc má rakovinu a dle posudkovych lékařu, kteří rozhodují tak, že pacienty nikdy neviděli, je naprosto zdravá, ale pozor výjimky tvoří naše menšiny, které zde žijí...
Jste rasista.
Oni dřeli celý život aby se ta bílá chátra měla líp 😂😂😉
Promiňte já to musel napsat 😆
Spíše by se měla udělat revize stávajících invalidních důchodců.Každý ve svém okolí má,tkzv. pseudodůchodce.
Nevím jakou zkušenost máte s invalidními důchodci.
Za poslední 2-3 roky jsou ve velkém odebírány a snižovány stupně ID
Má matka měla těžký diabetes. Tak nekompenzovatelný ,že kvůli tomu skončila v (tehdy plném- dnes by to byl III.st) ID.
Chodila , byla orientovaná ,měla všechny končetiny a v očích mnoha známých a sousedů to byla ,,úplně zdravá" paní.(která kdoví jak přišla k ID..)
Noční diabetické koma 3x měsíčně by s ní nikdo zažít nechtěl !
Když během několika málo let přišla o zrak a o nohu (a zemřela na selhání ledvin) dlouho před dosažením věku starobního důchodu, tak mnozí pochopili , že byla OPRAVDU NEMOCNÁ!
Problém je v tom , že si mnoho lidí představuje invalidu, tak jak ho hraje J. P. Belmondo ve filmu Zvíře.
(kolik lidí má nemocné srdce atd. a to nemají ,,napsané na čele")
Když si k současnému posuzování ID ,,připočtete" to, že posudkový lékař žadatele NEVIDÍ-NEZVE, tak vás nepřekvapí, že onkologicky nemocnému člověku ID přiznán není ŽÁDNÝ!
A věřte tomu, že žádný ID není doživotní. revize ID se provádějí (u některých diag. po roce u některých po 5 )
Co se týká ID v ČR tak za poslední dobu jsme zemí zázraků neboť lidé, kteří jsou k ID příjemci Pnp (z důvodu neschopnosti sebeobsluhy) se dozvídají , že (i když se i s přihlédnutím k věku jejich stav mírně zhoršil) stali se dle LPK zdraví tak, že ,,skály mohou lámat".
Pokud přeci jen máte dojem , že znáte nějakého pseudodůchodce, který vidí, slyší, má všechny končetiny , má ID a chová se jako zdravý sportovec, můžete se ho buď zeptat na jakou dig. má ID. a nebo se obrátit na ČSSZ a upozornit na jeho jednání !!!
Autor článku má pravdu pokud vás posudkový lékař neuzná nemáte nárok , tím chtěl naznačit že mu třeba zaplatit . Jenomže MPSV pod kterou to celé spadá neuvedlo ceník a tak se ceny liší podle doktorů . Na otázku nebyl schopen odpovědět ani samotný ministr .
Za všimné je na důchodě spousta zdravých. To je smutná realita.
Skutečně nemocný invalidní důchod nedostane.
Dost divné je po 3 měsících nemoci už se zajímat o invalidní důchod. Na neschopence můžete být i celý rok.
tazatelka neuvedla s jakou dignozou je v DPN .
V případě, že jí byly diagnostikovnány diagnozy jako ALS, rakovina slinivky atp.je smutná ,,záruka", že už pracovat nebude moci.
Mně po sedmi letech invalidní důchod 1.stupně odebrali ikdyž píšou že můj zdravotní stav je dlouhodobě nepříznivý dokud vám nespadne ruka nebo noha možná ani to nestačí když vidím kolem sebe mladý lidi který nikdy nepracoval a pobírají invalidní důchod tak si myslím své za necelé 2.roky jdu do starobního důchodu už to vzdávám ikdyž můj zdravotní stav se zhoršuje je to o posudkovým lékaři jestli vůbec čte nálezy o tom silně pochybuji
Mám KRBS práve ruky a už s tím trpím přes dva roky a třikrát už mi byl invalidní důchod zamítnuty.Ted se mi ta ruka hodne zhoršila a uznali to na 30%tak mám smůlu!!!!A když pujdu do práce tak půjdu na vstupní prohlídku a vstupní prohlidkou neprojdou!!!! Tak mi poradte co mám já dělat!!!!
Tady je každá rada drahá. Když se půjdete zeptat na sociálku, tak vám slušně řekne, že máte smůlu a že si musíte nějak poradit. Sociální jistoty pro většinu lidí prostě nejsou. To za komunistů byly. Za komunistů by se vám nestalo, že byste se dostala do takové situace. Pokud byste nebyla disidentka nebo s nimi nesympatizovala. Pokud byste se o nic nestarala, žila si svým životem, měla byste sociální jistoty. Ty teď nejsou, a pokud se chcete uživit, tak abyste řešila, jak KRBS pravé ruky zamaskovat, projít vstupní prohlídkou a tak moci pracovat a uživit se. Taková je situace. Hlavně, že vláda říká, jak se máme dobře.
Ono když vás vůbec doktor neošetří a musíte si platit i záchranku, to se pak špatně žádá. Ale chápu, že to víc potřebují ty mamičky, které lijí ostatním ženským drogy do oka a které si sedí za Covidu doma ...mně klidně můžete rok blokovat účet a kopat mě ze schodů ... klidně můžu s vysokou školou uklízet záchody...je mi z vás na zvracení
A jste vůbec při smyslech? Záchranka se nikdy neplatí, pokud jí nepoužíváte jako taxi.