1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Zajimave, ze v Nemecku mate narok na duchod, po odpracovani 5 let (pomernou cast), kdyz dosahnete duchodoveho veku tedy 65 let.

Pokud mate trvaly pobyt v Rakousku a nedosahnete na min. duchod, tak je vam vyplaceno 1350€/mesic.

Takze CR opet skanzen, paskvil a vse spatne👎

107
Před 5 měsíciUpraveno
Kateřina Misecius

jak jste na to přišla? právě jsem si byla vyřídit německý důchod a je to jako v Čechách, 35 let min, a věk

18
Před 5 měsíci

Když se petidemolice ucházela před volbami o přízeň voličů a představila volební program, bylo v něm uvedeno, že pro přiznání starobního důchodu bude stačit nově 20 let pojištění v CR. Byl to podvod na voliče, - tito amatéři vedeni Fialou a Jureckou naopak zvedli dobu pojištění z 30 let na 35 let. Fuj. Podvodníci!!!

212
Před 5 měsíci
Patrik Graff

Většina z nás 70+ máme dobu pojištění 40-45 let a přesto nám mladí lidé důchod nepřejí a nadávají, že se kvůli nám nedočkají slušných důchodů. Tak kam se ty všechny peníze poděly, které jsme odvedli?

11
Před 5 měsíci

A bejvávalo, v tom ošklivém socíku, že nárok na starobní důchod měl každý, i kdyby nepracoval ani den. Byl mizerný, ano, ale dostali aspoň něco. Znala jsem prvorepublikové dámy, které nikdy zaměstnané nebyly - a pobíraly aspoň ten žebrácký, Zato dnes, když jsme si vycinkali blahobyt, budeme makat do sedmdesáti!

37
Před 5 měsíci
Kateřina Němcová

No moje babička dostala z JZD 700 Kč důchodu, to byly časy.

4
Před 5 měsíciUpraveno

Tady prostě oba nemysleli na zadní kolečka,paní bude nejspíš bez důchodu a když,tak bude hodně nízký.Léta,co byla v domácnosti je tzv.neevidovaná doba,čili naprosto ztracené roky.Ve vyměřovacím základu to hraje velkou roli,v tom má článek pravdu.Vlastní zkušenost,když mi ČSSZ počítala důchod.Ke dni vzniku nároku mi bylo započítáno 41 let a 285 dní,včetně náhradních dob.3 roky v domácnosti mám jako neevidovanou dobu,která ve vyměřovacím základu hrála svou podstatnou roli.Ty ztracené 3 roky se pak projevily ve finální výměře mého důchodu,který byl nižší,než důchod kolegyně z práce,která měla nižší výdělky.Prostě měla více započítaných let,ze kterých jí byl důchod vyměřen.

25
Před 5 měsíci
Jarmila Šťastná

Jen drobná připomínka - pokud vám vypočítali roky + 285 dní, chtělo to ještě pracovat do 365 dní, abyste měla dokončený další rok. Nenahradí to sice chybějící roky, ale pár stovek to na důchodu přidá. Já měla 42 let a 359 dní, tak jsem rychle dodala potvrzení, které jsem předtím neřešila kvůli několika málo dnům.

5
Před 5 měsíci

Jestli má jít za 2 roky do řádného důchodu a má dejme tomu 2 děti, tak je ročník tak asi 1963.

Je jí 61 let, dejme tomu, že do 20 studovala, necelých 20 let BUDE mít teprve odpracovaných za dva roky a NĚKOLIK let byla doma s dětmi. Jakože několik = přes 20 let doma?

9
Před 5 měsíci

Nevím jaký důchod by chtěli lidé co odpracuji 5 nebo 15 let, asi ten důchod podle jejich platu nebude vysoký. A jinak hodně lidí po revoluci začalo dělat OSVČ, platili nejmíň co šlo a teď se zlobí že mají malé důchody, kdo asi za to může, žádná vláda, oni sami

63
Před 5 měsíci

Tak to jsme asi musely všechny, starat se o děti a domácnost když manžel podnikal, přesto jsem chodila do práce a ještě mu vypomáhala ve firmě. Teď jí bude muset páník živit.

40
Před 5 měsíci
Jana Lutzová

V tom případě by jí měli za ty léta, co jí strhávali z platu pojistné všechno vrátit.

19
Před 5 měsíci

Hned v úvodu se píše: Pracuji a odvádím daně. Zase jeden z těch podivných článků, kde dotyčný tazatel neví, z čeho se vypočítává důchod. A nebo to neví autor smyšleného příběhu.

11
Před 5 měsíci

Nemohla pracovat, protože manžel podnikal. Tak snad podnikal tak, aby jí teď uživil. To je fér.

34
Před 5 měsíci

Povolání manželka... To se probudila brzy. I za socíku musela moje babička pracovat skoro do 70, aby dostala aspoň nějaký důchod. Vychovala 5 dětí, takže do práce šla cca ve 40 letech.

21
Před 5 měsíci
Petra Novák

Tak dlouho určitě nepracovala. Výchova děti se započítávala a když moje matka s 6 dětmi šla do důchodu v 54 neni možné aby šla Vaše babička 70. Ano to ze pracovali i v důchodu bylo uplne běžný

11
Zobrazit další 2 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt