1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Pěkná lumpárna....roky mám odpracované, skoro o 10 roků více ale není mě 65...tak nemohu...bordel to je....

Kdo nepracuje nemá nárok na Nic...a prý solidarita

2
Před 5 měsíciUpraveno

Ne to nikdy nestačilo. Za komunistů to bylo 25 let minimum

26
Před 5 měsíci
Ivona Metelová

Ale to je vporadku, vemte si, 28 let studujete, plati vam vsechno stat, 20 let jen byste chteli pracovat a dalsich 30 byt v duchodu, kdyz se na to podivate takhle tak je to sakra nepomer, stejnou dobu co jste ve skole a pote v duchodu byste meli pracovat, to znamena prispivat, jinak kde na ty duchody brat?

24
Před 5 měsíci

Ať tě živí manžel podnikatel !!!

37
Před 5 měsíci
Stanislav Pecha

Já tedy nechápu, proč nemohla pracovat. My, které jsme neměly manžela podnikatele, ale normálního zaměstnance jsme odpracovaly 35 - 40 let a proto máme nárok na důchod. Vychovaly jsme např. 2 děti a musely jsme všechno stihnout. Do důchodu jsme odcházely opravdu unavené. Ať se madam nediví, že důchod nedostane když nechodila do práce.

8
Před 5 měsíci

Hmm, paní čeká nepříjemné probuzení...

9
Před 5 měsíci

Stačí si zapracovat někde v cizině (stačí i polsko) a budete mít pěkný doplněk k "vysokému" důchodu od ČR.

1
Před 5 měsíci

Musí si přidat alespoň dalších dvacet.Jak by k tomu přišli ostatní?

7
Před 5 měsíci

Tak oněch 20let placení propadne státu?

2
Před 5 měsíci
Pratele Rodina

Průběžný systém - takže hradila svým rodičům - 20 let , zbytek jsme jim přispívali my ostatní. Tak co by jako chtěla. Měla by nám ostatním ještě doplácet.

2

A co když mám jen 10 let odpracováno, zbytek v ID

Před 5 měsíci
Vanocnirolnicka Nikola Burešov…

Je to podle toho jaký ID máte, když máte 3 počítá se to jako odpracované doba, jestli máte 1,2 tak máte pracovat, takže se vám nepočítá nic, máte pořád odpracováno těch 10 let nic navíc.

1
Před 5 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 5 měsíci
Otta Čermák

paní si mohla platit dobrovolné příspěvky do důchodu. Dělá to spousta lidí a částka je z minimální mzdy. A nebo pokud máte více, můžete navýšit podle možností.

12
Před 5 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 5 měsíci
Vlasta Měch

Cizincům stačí v Česku odpracovat 10 let.Pak mají nárok na důchod.

3
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt