Pěkná lumpárna....roky mám odpracované, skoro o 10 roků více ale není mě 65...tak nemohu...bordel to je....
Kdo nepracuje nemá nárok na Nic...a prý solidarita
Ne to nikdy nestačilo. Za komunistů to bylo 25 let minimum
Ale to je vporadku, vemte si, 28 let studujete, plati vam vsechno stat, 20 let jen byste chteli pracovat a dalsich 30 byt v duchodu, kdyz se na to podivate takhle tak je to sakra nepomer, stejnou dobu co jste ve skole a pote v duchodu byste meli pracovat, to znamena prispivat, jinak kde na ty duchody brat?
Ať tě živí manžel podnikatel !!!
Já tedy nechápu, proč nemohla pracovat. My, které jsme neměly manžela podnikatele, ale normálního zaměstnance jsme odpracovaly 35 - 40 let a proto máme nárok na důchod. Vychovaly jsme např. 2 děti a musely jsme všechno stihnout. Do důchodu jsme odcházely opravdu unavené. Ať se madam nediví, že důchod nedostane když nechodila do práce.
Hmm, paní čeká nepříjemné probuzení...
Stačí si zapracovat někde v cizině (stačí i polsko) a budete mít pěkný doplněk k "vysokému" důchodu od ČR.
Musí si přidat alespoň dalších dvacet.Jak by k tomu přišli ostatní?
Tak oněch 20let placení propadne státu?
Průběžný systém - takže hradila svým rodičům - 20 let , zbytek jsme jim přispívali my ostatní. Tak co by jako chtěla. Měla by nám ostatním ještě doplácet.
A co když mám jen 10 let odpracováno, zbytek v ID
Je to podle toho jaký ID máte, když máte 3 počítá se to jako odpracované doba, jestli máte 1,2 tak máte pracovat, takže se vám nepočítá nic, máte pořád odpracováno těch 10 let nic navíc.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
paní si mohla platit dobrovolné příspěvky do důchodu. Dělá to spousta lidí a částka je z minimální mzdy. A nebo pokud máte více, můžete navýšit podle možností.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Cizincům stačí v Česku odpracovat 10 let.Pak mají nárok na důchod.