Zrovna včera mi přišel výměr o předčasném důchodu ( za starých podmínek ).Odcházím o jeden rok dříve a výplata mi byla zkrouhnuta o 1720 Kč,jelikož jsem byl posledních cca 9 měsíců na úřadu práce ( jinak odpracováno 47 let a 185 dní ) jelikož jsem to už zdravotně nedával ( řidič autobusu) Jedna známá mi spočítala,že to krácení je po přepočtu,jako, když jsem pět let jen odvádět daně a nic mi z toho stát nevrátí a ani nezapočítává.
Proto příští volby volím opět komunisty a nikdy už jinak.Vím,že si s nimi také nepomůžu,ale třeba,co kdyby ???
Poslední rok už výši důchodu moc neovlivní, takže by se to nemělo nějak dramaticky projevit ve výpočtu důchodu. Ta částka se mi nezdá a už vůbec je nesmysl komentář známé. Možná by bylo výhodnější jít rovnou do předčasného už o těch 9 měsíců dřív. Krácení by sice bylo větší, ale zase byste za těch 9 měsíců určitě dostal víc, než kolik jste dostal na podpoře.
Já šla do důchodu skoro o 3 roky dřív a důchod mi to snížilo asi o 1 500 Kč. Ale když si spočítám, kolik jsem dostala za ty 3 roky, včetně všech valorizací, musela bych se dožít nejmíň 90 let, aby na tom něco tratila. Nemluvě o 3 letech plně využitých cestováním v dobrém zdraví a ne v práci.
To je situace, když půjde paní do předčasného důchodu,bude pobírat almužnu, to samé na pracovním úřadě, není to k žití. Takhle dopadneme všichni, když nás vyhodí nebo už nebudeme moci ze zdravotních důvodů. To je pane odměna za 46 let práce a odvádění sociálního a zdravotního pojištění
Záleží na tom, jaký důchod by měla normálně. Na druhé straně zase může pobírat důchod dřív, to je za každý rok zhruba 200 000 - 240 000. Za 3 roky je to přes 600 000. Ty peníze by si jinak musela vydělat a odvádět z nich daně a pojištění. Takhle je dostane od státu za to, že tolik let pracovala. Pokud bude chtít, může si k tomu něco přivydělat, ale už nebude MUSET denně do práce a ničit si zdraví. Uvažujete úplně špatně.
To, že se zaměstnavatelé zbavují "starých", není žádná novinka. A "stará" je pro ně leckdy žena nad 39 let. Tuto trapnost společnost zamilovaná do "děvčátek", samozřejmě toleruje. Tož tak...
Na pani kolem sedesatky se vsichni zamestnavatele trepou. Nehlede k tomu, ze clovek uz v tom veku neni schopen podat vykon jako v 25. Ale to Jurecku nezajima.
Důchody jsou nyní nejvyšší k průměrné mzdě, co máte dál.
Jurečka a MPA veřejně vyřvávali a lhali, že se jejich deforma nedotkne lidí 50+ a teď jim obrátili život naruby.
To jsou dva, kteří neví co je to pořadna práce.
Nikde jsem v článku nenašla, že na úřadě práce se do důchodu počítá jenom jeden rok.
Omyl. Počítá se celá doba, po kterou pobírá podporu v nezaměstnanosti. Takže pokud je na ÚP opakovaně a má nárok na podporu, počítá se vše. Rok se počítá z doby, kdy je sice v evidenci, ale nemá nárok na podporu.
At jde podekovat asocialovi jureckovi, treba ji pomuze.
Jurečka ji z práce nevyhodil 🤣