Asi je to na mě strašně ,,úřední". Bude mít moje manželka, která je v důchodu, nárok na vdovský důchod a jak dlouho a v jaké výši?
Vaše manželka bude mít vdovský důchod až do smrti. (Nebo do konce světa, podle toho, co přijde dřív). Já, po své ženě, pobírám vdovecký důchod asi 3500. Ke svému důchodu.
Dana Vlčková. Manžel zemřel v 64 letech v době pobírání starobního důchodu. Mně bylo tehdy 56 let, chodila jsem do práce a dostala jsem vdovský důchod na 1 rok. To bylo v září 2019. Důchod přestal chodit v září 2020. Nyní jsem už půl roku v předčasném důchodu kvůli mamince, která má II.stupeň invalidity a není soběstačná. Žije ve svém domečku kousek ode mě, kam se o ní chodím starat ( hygiena, nákupy, jídlo, úklid, údržba domku a zahrady). Mně je nyní 62 let, půl roku jsem tedy v předčasném důchodu. Nemám nárok na obnovu vdovského důchodu ?
Předčasný důchod na to nemá vliv, ale pokud máte o 4 roky méně než je důchodový věk muže stejného data narození (což určitě máte) a od ukončení výplaty vdovského důchodu ještě neuplynulo 5 let, můžete o obnovení vdovského důchodu požádat a bude vám obnoven.
Můj manžel zemřel před 35 lety.Bylo mu 39.Mě je teď 71 neberu ani korunu nikdy jsem se po druhý nevdala.Ovdověla hsem mladá nemocná. Tak jsem utřela. Nevím co je to za zákon.Mam syna tomu bylo tehdy 15.
Dobrý den ,mám nárok na prodloužení vdovskeho duchodu ,manžel zemřel 3.12.2023.vdovsky jsem měla naposled vypláceny 6.11.2024 . Já jsem narozena 20.8.1967,nemám svůj důchod. Ani o nikoho nepečuji .prostě nemám nic jsem momentálně na UP. Dekuji
Tak to určitě nemáte nárok. Ale zavolejte si na sociální zabezpečení
Vše je napsáno, Ale.... máme dceru 38,(postižená, plný ID a PNP)
I k tomuto se počítá vdovský důchod,kdyby manžel odešel,nebo já? manžel 65,já 60 část,ID
Jedná se o péči o dítě, které je závislé na pomoci druhé osoby, stupeň II - IV. Nárok na obnovení vdovského důchodu mít budete.
Dobrý den,je mi 56 let, jsem invalida 2.stupně,manžel má invalidní důchod 3.stupně, právě jsem na dlouhodobém ošetřovném, manžel totiž umírá,jak dlouho budu mít vdovský důchod?
Řekla bych , že zákonnyý důvod pro výplatu důchodu pod bodem e) už neplatí. Lepší se podívat nejprve na stránky ČSSZ.
Zákonný důvod e) stále platí.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Stačí číst celé je to tam napsáno,že nebudou psát stále název obou duchodu,tak píši jen název jednoho pro oba duchody