Milá mládeži.Jsem živnostník,je mi 60 let.V 60 jsem chtěl jít do předčasného důchodu,protože po 45 letech práce toho mam dost a už tu raubířinu prostě nezvládám.Modrý opeřenci nám předčasné důchody zrušili,tudíž mam poslední možnost a to je jít v 60 do předdůchodu.Bude mně to stát nějakých 900 tisíc.Modrá pakáž nám zvyšuje odvody o 60%,tento rok jim musim zaplatit nějakých 100 tisíc a těžko je vydělám,když každou chvíli marodim a samozřejmně bez nemocenské na kterou my živnostníci nemáme nárok.Mněl bych dělat dalších pět let do 65 a platit jim nějakých 10 až 11 tisíc měsíčně a to je za pět let nějakých 700 tisíc,který musim vydělat rukama.Tak na tohle at milej,zlatej modrej a Fialovej Nuttelář zapomene a at si dá na čelíčko mokrej hadr at vychladne,ode mne už neuvidí ani korunu.Těch 600 tisíc investuju do svého důchodu a ne do vás,moji milovaní modrý opeřenci.Samozřejmně že budu něco dělat dál,když se budu trošku hejbat,ale na černo.Za komoušú jsme to taky tak dělali a říkali jsme tomu melouchy.A tohle samé říká plno známejch živnostníkú v mém věku.
Milý živnostníku . Nevoďte nás tu za fusekli . Nejsem sice mladý ale stejně starý. Většina lidí umí počítat. Proto si lehce může těch vašich 45 roků práce spočítat kolik je 60-45 . Že o živnostenský list lidé žádali až po revoluci . O modré pakáži sice s vámi souhlasím, ale je třeba vzít v potaz kolik jste si platil . Na nemocenskou máte nárok stejně jako každý, ale musel byste si ji zase zaplatit, jelikož nic není zadarmo. Souhlasím s vámi že zvýšení povinných odvodů podle průměru je špatně, ale mohl byste vysvětlit kde jste vzal 900 tisíc, když jste na tom byl tak špatně. Já bych řekl že jste melouchařil celý život a když na vás dolehne tak tady brečíte . Svojí živnost jste měl pouze jako zástěrku když náhodou někdo požadoval za vaši práci fakturu, a nebo když jste potřeboval snížit životní náklady.
Ne nejsou všichni stejní a pro některé je to opravdu likvidační a nespravedlivé ale podle toho co jste napsal k těmto lidem rozhodně nepatříte.
Pro dnešní mládežníky na vysvětlenou. V 8 třídě nám bylo řečeno a nabídnuto, že můžeme odejít ze základky( 14 letí), a že nás rádi uvítají v pracovním procesu. Nyní když ty roky mají vykalkulovat, tak je to spešl balíček, dle informačního listu na důchod. Možná ho i láskyplně proplatí. Jinak včetně vojny dělám 47 rok. Odchod do důchodu se mi stále vzdaluje.
Tak vzdaluje, snad za ty roky je člověk schopen si něco ušetřit , aby aspoň vzal předčasný důchod
Člověk ( který cely zivot pracoval) je odelany už 60 letech a brzy umírá. Ale budu takový frajer, že se v 67 letech probudím z penalu a půjdu si posmrtně pro můj první důchod. A jak to vidíte milá vlado?
Ano možné to je. V daném případě, ale za určitých podmínek. Svatý Otec může opět pustit mezi poddané svoje ovečky, ale v jiné podobě.
Uvedu příklad: ředitel banky se promění v důchodce s nízkým důchodem a bude almužnu utrácet v konkurenčním Pekle. A to ne na vždy, protože nový Pan Luciper se dvěma ocasi a provede reformu.
Žádný důchody. Makat budete. co jste si zvolili tak trpte. Jen tak dál.
Rok pn ,rok up 🤫,rok dříve .