Ale operace, vyšetření a zdravotní péči má stejnou. To je jako bych tvrdila, nebyla jsem na operaci, nerodila, mám skvělý zrak, zuby nepotřebuji preventivní péči a gynekolog je mi na prd, takze zdravotni nemusim platit. Nemocenská je asi ta nejmenší část že zdravotního pojištění, myslím v obvyklých případech. Ono daně platí všichni neradi.
Nemocenské pojištění nemá se zdravotním pojištěním a tedy ani se zdravotní péčí nic společnýho, je součástí sociálního pojištění. Já jsem si ho například dobrovolně desítky let platil, pak jsem musel na operaci a víc než měsíc jsem marodil. Pojišťovna mi poslala necelých tisíc korun. Samozřejmě, že jsem takovou "pojistku" okamžitě zrušil.
Je nutné si platit nemocenské pojištění. Ono to ale není tak o tom , že dostanete drobné od 14 dne v měsíci, ale o tom, že nemusíte platit zdravotní a sociální pojištění po dobu nemoci. Pokud ho nemáte i v době nemoci s 0 příjmem zaplatíte cca 8 000 Kč.
Neplatí u paušální daně
Kdo ty články vymyslí? Jak může podnikat někdo, kdo nechápe rozdíl mezi zdravotním a sociálním pojištěním. No, v Česku si může hrát na podnikatele každý, proto to tu vypadá, jak vypadá
Nejspíše někdo kdo začíná a je to osvč nikoliv podnikatel...stejně jako může nezaměstnaný nadávat na osvč že platí málo...😉
Štěpáne nechte se zaměstnat a můžete sosat v PN, OČR, doprovod k lékaři, ŘD a další prebendy 😉
Co se to pořáde řeší .Ať se to zavede jako v Německu ? Tam mají OSVČ oddělený účet na sociální odvody a zdravotní pojištění a je klid . 🤷♂️👍
Po jaké že to škole začal podnikat?