Jsou kupodivu stále oblasti bez internetu a už jsou už i bez pošty. Obchody a hospody se taky zrušily, nebo karty neberou, takže si s ní senioři můžou akorát vytřít. A co imobilní a nemocní? Ve volbách se zacílíme na asociály a Jurečkovi poděkujeme.
Česká pošta je státní podnik, Česká správa sociálního zabezpečení, která důchodcům zasílá důchody, je zřízena státem a je jeho složkou. Finanční vztahy mezi těmito dvěma subjekty jsou jen pouhým přeléváním financí v rámci státního rozpočtu. I kdyby zasílání důchodu poštou bylo zdarma, stát nic netratí ani nic nezíská.
Je mi 77let a důchod jsem si nechal zasílat na účet a s tím jsem si zavedl internetové bankovnictví což je opravdu výhodné.Platby si provádím sám ,nemusím nikam chodit a veškeré platby tím vyřizuji z pohodlí domova.Jednou za měsíc si to vytisknu,založím a v případě potřeby to mám k ruce.Každému kdo tuto možnost má,doporučuji.Na PC jsem se vše co potřebuji naučil sám a jsem tomu rád.
No, to já taky tak...Ale co ti penzisti, kteří si nemohou pro peníze na vzdálenou poštu jezdit?
Ono to tak docela není pravda Pokud důchodce bydlí někde na vsi, kde není bankomat a místní obchody neberou karty, tak se mu účet ještě prodraží. Cesta do místa s bankomatem atd.
Věřte, že takových důchodců je mnoho.
Ale proč bychom je tak trochu neokradli, když to jde.
I v takovém případě ten důchodce občas musí k lékaři nebo jede na větší nákup do města, kde jsou bankomaty. Pokud bydlí na takové vesnici, většinou tam nemá ani tu poštu, kam by si pro důchod šel.
Je to vydírání a diskriminace. V mnoha obcích mají důchodci problém najít poštu, obchůdky většinou berou jen hotovost, tudíž si nechávají důchod nosit. Ne každý má potomky, kteří se mu budou o účet starat. Mnozí se těžce pohybují. Je snad každého svobodná volba, jak chce důchod dostávat, ne.
Ano, je to svobodná volba ale jestliže chci nějakou nadstandartní službu, tak si ji musím zaplatit.
Já to vidím tak, že chtějí prostě donutit lidi, aby všechny naše peníze museli jít přes banky.
a kdyz si nekdo proste nemuze udelat ucet tak co ma delat? mama ma mit uz davno duchod , doted ji ho niko neal , maji na poste BORDEL a nechteji to priznat
Česká pošta je státní podnik, Česká správa sociálního zabezpečení, která důchodcům zasílá důchody, je zřízena státem a je jeho složkou. Finanční vztahy mezi těmito dvěma subjekty jsou jen pouhým přeléváním financí v rámci státního rozpočtu. I kdyby zasílání důchodu poštou bylo zdarma, stát nic netratí ani nic nezíská.
Česká pošta je státní podnik, Česká správa sociálního zabezpečení je zřizovaná státem a je jeho složkou. Veškeré poštovné za zasílání důchodu je tedy jen pouhé přelévání financí v rámci státního rozpočtu. I kdyby doručení důchodu bylo prováděno zdarma, stát na tom nic nezíská ani nic netratí.
Moje maminka ma duchod domu,jelikoz je minimalne pohybliva,je to pro ni lepsi,nez duchod na učet..
Mojí sestře nosí pošťačka důchod také domů a u žádné banky účet také nemá! Jinak by musela pro důchod na poštu do města.
Nemám s tím problém a účet si určitě dělat nebudu!!!!!!
u nas je to horsi , mama je sice ve starobnim dduchode aale pobira duchod z ministerstva vnitra a tak vubec nevi kolik se plati za slozenku , jsou s timto velke problemy , doted ji nikdo nevydal duchod , je bez penez , nikdo ji slozenku nedonesl , ucet mit nemuze a jelikoz ma finance z ministerstva , nemuze si ani pro uchod chodit na postu je to komplikovany