1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

Spousta názorů se týká stejného problému, ale musí se srovnávat stejné případy. Je-li někdo lenoch, hledá si práci doslova roky, úmyslně hledá snadnou práci, za málo peněz, a je rozdíl, podnikatel, stará se o sebe sám, bez pomoci státu, ten ho naopak oškube za každou maličkost, nebo ti, co jsou prostě problémoví a to je profese, nikdo o tom nechce mluvit, takoví budou i jejich potomci. A pracák, má s tím hodně společného, místo úřadování a lejster něco řešit. Práce je dost, usnadnit zaměstnávání i soukromým firmám, nedělá ji někdo, okamžitě zastavit podpory a nařídit nucenou práci na obživu, často početné rodiny. Starat se má, ze zákona.

5
Před 1 měsícem

Asi by bylo nejlepší, kdyby všichni lidé uvědomili, že na důchod je dobré si naspořit, že důchod je významně menší než výplata a na život nemusí stačit.

2
Před 1 měsícem
Petr Abrahámek

No, bylo by to dobré si na důchod něco "našetřit", ale určitě ne nejlepší! Např. já jsem si šetřil na důchod pravidelně desítky roků a při současných cenách si za ty našetřené peníze nekoupím zdaleka ani polovinu toho co jsem mohl koupit v době když jsem ty peníze "šetřil/ukládal" takže nejlepší je si své vydělané peníze užívat vždy jak to jde...

1
Před 1 měsícem

Určitě si před důchodem nechte vystavit seznam toho, co za Vás firma odvedla na důchodové pojištění. Mě chybělo asi 17 roků. Naštěstí se to všechno našlo.

11
Před 1 měsícem
Jan Nový

Honzi, souhlasim s Vami. Opakovane jsem si zazadala na CSSZ o vypis. V prvnim pripade mi tam par mesicu chybelo. Dodala jsem na CSSZ potrebne. V druhem vypisu tam ale totez uvedeno nebylo. Do tretice jsem osobne zasla na krajskou pobocku CSSZ a "uz nasli". Sakum pinkum mam 44let socialniho pojisteni, z toho v CR pres 27 let a v EU 17. A ty castky?¿ Z toho jsem janek nebo nanynka, protoze vsude se uvadi rozhodny prijem poslednich 10 let, ale 17 roku stale pracuji mimo uzemi CR v jinem state EU. Zatim mi nikdo nikdy nedokazal odpovedet, z ceho se muj dilci duchod bude pocitat¡! Tak se mi ozvete v zari, co z tohoto informacniho vakuaa nakonec vzeslo. Treba nebudu mit ani na chleba. Mejte pekny den.

2
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 1 měsícem

Je fakt, že člověk celý život pracuje ve státní správě a má důchod nižší než lidé, kteří pracovali jen půl roku a půl roku byli na úřadu práce. Těm se důchod počítá z průměrné mzdy, na kterou víc jak 2/3 lidí nedosáhne.

Před 1 měsícem

Dostal jsem důchod 1 tisíc nad průměrem, dnes mám 2,5 tisíce pod průměrem, protože Jurečka musel zabezpečit svou rodinu

5
Před 1 měsícem

Za celý svůj život jsem byl na podpoře 1,5 měsíce. Celý život v montérkách. Mám vysoce nadprůměrný důchod. Ale ten jsem si odmakal. A docela dost.

4
Před 1 měsícem

Aspoň víš kaj si zrobil chybu! Tak si ho užívej.

1
Před 1 měsícem

Právě proto, že jsi nešel na úřad práce

Před 1 měsícem

Brečíte na špatném hrobě.

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt