Spousta názorů se týká stejného problému, ale musí se srovnávat stejné případy. Je-li někdo lenoch, hledá si práci doslova roky, úmyslně hledá snadnou práci, za málo peněz, a je rozdíl, podnikatel, stará se o sebe sám, bez pomoci státu, ten ho naopak oškube za každou maličkost, nebo ti, co jsou prostě problémoví a to je profese, nikdo o tom nechce mluvit, takoví budou i jejich potomci. A pracák, má s tím hodně společného, místo úřadování a lejster něco řešit. Práce je dost, usnadnit zaměstnávání i soukromým firmám, nedělá ji někdo, okamžitě zastavit podpory a nařídit nucenou práci na obživu, často početné rodiny. Starat se má, ze zákona.
Asi by bylo nejlepší, kdyby všichni lidé uvědomili, že na důchod je dobré si naspořit, že důchod je významně menší než výplata a na život nemusí stačit.
No, bylo by to dobré si na důchod něco "našetřit", ale určitě ne nejlepší! Např. já jsem si šetřil na důchod pravidelně desítky roků a při současných cenách si za ty našetřené peníze nekoupím zdaleka ani polovinu toho co jsem mohl koupit v době když jsem ty peníze "šetřil/ukládal" takže nejlepší je si své vydělané peníze užívat vždy jak to jde...
Určitě si před důchodem nechte vystavit seznam toho, co za Vás firma odvedla na důchodové pojištění. Mě chybělo asi 17 roků. Naštěstí se to všechno našlo.
Honzi, souhlasim s Vami. Opakovane jsem si zazadala na CSSZ o vypis. V prvnim pripade mi tam par mesicu chybelo. Dodala jsem na CSSZ potrebne. V druhem vypisu tam ale totez uvedeno nebylo. Do tretice jsem osobne zasla na krajskou pobocku CSSZ a "uz nasli". Sakum pinkum mam 44let socialniho pojisteni, z toho v CR pres 27 let a v EU 17. A ty castky?¿ Z toho jsem janek nebo nanynka, protoze vsude se uvadi rozhodny prijem poslednich 10 let, ale 17 roku stale pracuji mimo uzemi CR v jinem state EU. Zatim mi nikdo nikdy nedokazal odpovedet, z ceho se muj dilci duchod bude pocitat¡! Tak se mi ozvete v zari, co z tohoto informacniho vakuaa nakonec vzeslo. Treba nebudu mit ani na chleba. Mejte pekny den.
Je fakt, že člověk celý život pracuje ve státní správě a má důchod nižší než lidé, kteří pracovali jen půl roku a půl roku byli na úřadu práce. Těm se důchod počítá z průměrné mzdy, na kterou víc jak 2/3 lidí nedosáhne.
Dostal jsem důchod 1 tisíc nad průměrem, dnes mám 2,5 tisíce pod průměrem, protože Jurečka musel zabezpečit svou rodinu
Za celý svůj život jsem byl na podpoře 1,5 měsíce. Celý život v montérkách. Mám vysoce nadprůměrný důchod. Ale ten jsem si odmakal. A docela dost.
Aspoň víš kaj si zrobil chybu! Tak si ho užívej.
Právě proto, že jsi nešel na úřad práce
Brečíte na špatném hrobě.