proč by měl někdo, kdo má děti platit menší daně, mít dítě/děti, je čistě osobní rozhodnutí jednotlivce, páru, nikdo Vás do toho nenutí, pokud ano, Vaše chyba
No a co.... vás někdo nutil mít děti? Nebo jste si je dělala kvůli daním nebo nějakým dávkám... proboha jak může takhle vůbec někdo přemýšlet.
Dceru opustil partner,společnou dceru má ona ve své péči.Nechala si přepsat daňovou úlevu na sebe a její bývalý jí teď o tuto částku dává méně na výživném.Myslím,že na to nemá právo.
Je pravda, že v minulosti skutečně platili svobodní větší daně. Chválabohu je ta doba pryč.
Ta minulost je již cca 35 let pryč, kdy muži přes 25 let věku, pokud byli svobodní a bezdětní, platili tzv. volskou daň, která byla ve výši základní daň + 60% navíc. Po narození dítěte "klesla" daň na základ. Osobně jsem to zažil. 😄
Bezdětný kolega si doloží k ročnímu vyúčtování daně úroky z hyptéky nebo darování krve a hned bude mít ještě nižší daň. I bezdětní mají možnosti.
To je snad vymyšlené, jak by se na takovou věc někdo opravdu ptal?
to jsou takoví co hamty hamty aby měla víc jak tamty
No a co ma byt,ty deti jste si poridila dobrovolne.Nechapu proc by mel kolega platit vetsi dane ze vy jste si poridila deti.
Až si dotyčná na sebe převede slevu na děti, pak teprve budou vstupní hodnoty v pořádku.
manžel byl OSVČ, tak logicky jsem odpočet měla já