1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 dny

“Čím dříve se do předčasného důchodu odejdete, tím vyšší krácení a tím nižší měsíční penze”.

Jiný pohled : Čím dříve se do předčasného důchodu odejdete, tím více vyčerpáte peněz a tím dříve si budete užívat …. (každý dle sebe).

Zjednodušený fiktivní příklad : PD 20.000 Kč po krácení 2.000 Kč (řádný důchod 22.000 Kč).

Za 24M načerpáno 480.000 Kč. Krácení 2.000 Kč “vynuluje” načerpané peníze za 20 let. Co bude za 20 let? 😀

6
Před 9 dny

Milá mládeži.Jsem živnostník,je mi 60 let.V 60 jsem chtěl jít do předčasného důchodu,protože po 45 letech práce toho mam dost a už tu raubířinu prostě nezvládám.Modrý opeřenci,co mi šlapou po životě nám předčasné důchody zrušili,tudíž mam poslední možnost a to je jít v 60 do předdůchodu.Bude mně to stát nějakých 900 tisíc.Modrá pakáž nám zvyšuje odvody o 60%,tento rok jim musim zaplatit nějakých 100 tisíc a těžko je vydělám,když každou chvíli marodim a samozřejmně bez nemocenské na kterou my živnostníci nemáme nárok.Mněl bych dělat dalších pět let do 65 a platit jim nějakých 10 až 11 tisíc měsíčně a to je za pět let nějakých 700 tisíc,který musim vydělat rukama.Tak na tohle at milej,zlatej modrej a Fialovej Nuttelář zapomene a at si dá na čelíčko mokrej hadr at vychladne,ode mne už neuvidí ani korunu.Těch 700 tisíc investuju do svého důchodu a ne do vás,moji milovaní modrý opeřenci.Samozřejmně že budu něco dělat dál,když se budu trošku hejbat,ale na černo.Za komoušú jsme to taky tak dělali a říkali jsme tomu melouchy.A tohle samé říká plno známejch živnostníkú v mém věku.

38
Před 9 dny
Pavel Klabouch

Opět po několikáté kopírujete stejný příspěvek. Na předdůchod se vykašlete, peníze si pošetřete na později. Pokud máte odpracováno 45 let, můžete žádat o předčasný důchod s polovičním krácením. Do té doby se registrujte na ÚP, 11 měsíců můžete brát podporu. A přivydělat si samozřejmě můžete.

8
Zobrazit dalších 10 reakcí
Před 9 dny

Hlavně že si ti zmetci nezapoměli přidát , mají tak nízke platy že si musí přivydělávat až 5ti placenýmy funkcemi které nestačí obsloužit . I takové máme ptáčky , ale vše je v naprostém pořádku protože je to zeťák co pane premiére ???

25
Před 8 dny

Nebo si můžete požádat o invalidní důchod. Začal jsem takto chodit do AT poradny a trvalo mi to pět let, než mě z ÚP vyřadily úřednice do ID. Psychiatři na to studují také tak dlouho a mě trvalo, než jsem si nastudoval, co říkají pacienti podle jedné dostupné brožury. Ze strany doktorů pořád trvaly pochybnosti o mé nemocnosti, ale zbývalo také vyřazení ze systému a jelikož jsem jinak disciplinovaný pacient a říká se, kdo se léčí, tak není bezdomovec a pro mě to znamená - kdo se léčí, tak má důchod.

Šla jsem do předčasného důchodu o 3 roky dříve, odpracováno 39 let + 9 měsíců. Vzali mi 3.800+ Kč.

8
Věra Pazuchanicsová

Šla jsem do předčasného důchodu v 2019. 40 let pojištění .Mám o 2300 mě .Šla jsem o 3 roky drive

1

Já přišla o 500, ale to už je deset let. Nelituji a chodím na brigádu, být mezi lidmi je fajn

3
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt