1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 18 dnyUpraveno

Více takových!! (mužů) Co mají 25000 důchod. (vysvětlím proč mužů)

Muž zaměstnanec dle tabulky něco málo přes 52 hrubého (ekvivalentní v minulosti)

platil 47 let daně a pokud byl zaměstnancem platil 21,5 + 6,5 (zaměstnavatel a zaměstnanec) 28% z 52 je 14562,-Kč měsíčně po dobu 47 let!

Takový muž odvedl (ekvivalent) 8,212 968,-Kč

Co dostane je 25 tisíc a dožití 19,47 let v důchodu (ženy 28.5) tedy že bez nich život nemá smysl a zaokrouhlím na 20let penze. A to je rovných 6.000 000,-Kč tedy nějakých 75% toho co jste dal na své rodiče.

Proč je systém v deficitu? Ženy! (berte s nadhledem, vychovali naše děti, prali, vařili, atd atd)

Odvedla méně a má nižší důchod o 1700,-Kč. Uvádí se příjem o 15% nižší po celý život. Tedy i nižší odvod o tyto %. Pokud bych z odvodu odečetl 15% odvede žena (výpočet je trochu nad průměrem ale je vypovídající) něco přes 7.1 milionu a nižší důchod 23,300 by brala (bez pozůstalostních důchodů) téměř 29 let (chodí zatím stále do důchodu i dříve) což je 8,1 milionu ze systému na důchod vyplacených...

BERTE PROSÍM S NADHLEDEM, SICE JE PRAVDA ŽE MUŽ ODVEDE VÍCE NEŽ ČERPÁ A ŽENA VÍCE ČERPÁ NEŽ ODVEDE, ALE ... DĚTI, NIŽŠÍ MZDY A!! BEZ ŽEN BY NEBYLO ŽIVOTA...

10
Před 18 dny
Pavel Melín

No... 52tis hrubého? To berete od letošního roku pro následných 47let? Protože kdyby to byl pohled zpět, tak kdo bral, před 47 lety, 52 tis hrubého? To je nějaký divný výpočet. Navíc, mě se počítala VŠ 5 let a část gymplu, takže jsem pracoval 42 let a začínal jsem na 1.900 Kč hrubého... Dnes mám důchod necelých 27 tis. Ale zatím ještě chodím do práce, něco pronajímám, takže...je to dobrý. Kdo může ještě trochu makat.....a bydlí ve svém. Moje máma ale bere skoro stejně, díky vdovskému důchodu, příspěvku na děti, přesluhovala asi 8 let..... Důchod bere přes 20 let

6
Zobrazit další reakci
Před 18 dny

Kecy a lži.

To co musíte opravdu udělat je že musíte státu darovat milióny a milióny. A stát pak možná po redukčních hranicích něco vrátí.

12
Před 18 dny
Jiří Holý

Na důchod, nemusíte dát státu skoro nic. Dělejte na živnosťák, odvody státu nedávejte a schovávejte si je, na vlastní důchod. Vydrží vám to pak sotva 5 - 7 let a potom budete muset skočit pod vlak. Chytrolíne. Znám několik takových, co platili minimum, dnes mají důchod 11 tis, naspořeno nic.....tak budou muset makat do smrti. Spočítejte si, kolik dáte státu a kolik on vyplatí vám. Důchod není výplata, ale přilepšení na stáří. Každý se, o sebe, musí postarat hlavně sám.

1
Zobrazit další reakci
Před 18 dny

Jurečka ODS/2 udělal z deformy bramboračku

31
Před 18 dny
Jiří Šimoník

Počkám si na Babiše. Ten se poradí s kohoutem a slíbí cokoli.

16
Zobrazit další 4 reakce
Před 18 dny

Já už vím, jak se na stáří zajistit. Budu influencer neboli ovlivňovač. A všechny ovlivním, aby mi posílali prachy! Dobrý ne !?

8
Před 18 dny
Vladimír Jirka

Blbý.

Před 17 dny

Důležité je být průběžně pojištěný pro případ invalidity, ale do státního odevzdávat co možná nejméně. Úspory je lepší zhodnocovat průběžně samostatně. Nespoléhat na stát ani na žádné fondy a důchodové pojištění. Pokud člověk celoživotně dobře hospodařil, je v důchodovém věku tak zajištěný, že mu průměrný důchod na okamžitou spotřebu stačí i s rezervou.

2
Před 18 dnyUpraveno

Mě je 55 let narozen 1970 a do důchodu tak daleko

že to té doby zdechnu dobu důchodového věku

ještě stát prodlouží ? Co se týká výše důchodu

je to stále málo člověk by měl mít polovinu Poslaneckého platu pracuji těžkým průmyslu

od vychození Zak.Školy

13
Před 17 dny

Tady je potřeba nepočítat s žádným důchodem, protože v současné době je důchod ubohý, do budoucna bude ještě horší. Jediný způsob, jak řešit důchod je nějaký pasivní příjem plus úspory . Nějaké pronájmy atd...

Před 18 dnyUpraveno

No 25 litrů není žádný extra důchod.Naši zákonodárci by z toho určitě nevyžili☹️👎.

36
Před 17 dny

Ještě bych možná doplnil s tou hotovostí opatrně, raději ji mět ve více měnách, protože když se udělá měna jako v roce 1953 nebudete mět zase nic

Před 17 dny
Eres Novotny

Vzhledem k tomu, ze všechny státy i svEU jsou příliš zadlužené a až na Čínu skomírá ekonomika, tak totéž hrozí i jiným měnám.

Jó, to bývávalo. Lidé dřeli posledních pět let, a tím si zajistili relativně dobrý důchod, i když se celý život flákali..

15
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt