No, když už mám SUV za milion, tak mě těch pár korun nezabije…
Lepší by byla daň pro členy ekologických organizací. Jsi ekolog, zaplať každý měsíc 5000,- poplatek.
Jako takové symbolické připomenutí škod, které napáchali a ještě napáchají. Kdyby je měli uhradit, budou každý platit měsíčně milióny po dobu stovek let.
Tak to je v pořádku. SUV je pravidelně kratší než sedan stejné cenové kategorie (snadno ověřitelné - rozměry aut jsou běžně na internetu). Například Mercedes GLE je o pár cm kratší než Mercedes E atd. Technicky je to možné proto, že v SUV je motorový prostor uspořádaný spíše na výšku, u sedanu se musí do délky aby nebyl moc vysoký. Takže se nebojím, že budu platit nadměrně moc 😄 😄
Taky si říkám, že je to nesmysl cílit to zrovna na SUV. Můj Superb rozhodně zabere na parkovišti víc místa jak Kodiaq. Stejně tak Oktávka zabere víc místa jak Karoq. Tak proč se zaměřovat na SUV? Jediný rozměr, kde jsou SUV větší je výška a tam nepřekáží vůbec nikomu.
A SUV mají vyhrazená větší parkovací místa, že zabírají více místa na parkovištích? Pokud vím parkovací místa jsou všechna stejně velká. Takže proč by tedy měli majitelé SUV platit více? A emise? myslím, že nové SUV s moderním motorem bude mít nižší emise než nějaká stará plečka.
J.
Protože ekologové a někteří radní se postaví za kdejaký nesmysl.
Pokud auto zabírá větší místo než je označené na parkování aut (chlívky), tak ano, pokud ne je to bezpředmětné.
A když máš čtyři malé děti, taky zaplatíš. Jen mi to nějak neštimuje s podporou mladých rodin. Ekologové jsou banda , nenajdu teď slušný výraz aby mě, pod tíhou ekologů nesmazali.
Ti lidé za své peníze koupili dražší vůz, automobilka může dobře zaplatit své zamněstnance, dodavatele, odvést větší daně. Musí být za to potrestáni!
Většina SUV vychází z limuzín, takže jsou přibližně stejně dlouhé a široké! Vědí o tom ty ekopaka, nebo celé studium jenom čuchali ke kytičkám?
Ekologové by měli omezit vlastní produkci výkalů a střevních plynů. Určitě by tím přispěli k ochraně ŽP více než objížděním úřadů.
Tak teď ještě definovat soudruzi, jak se pozná to zlé SUV.
Já bych především více zdanil ekology. Ti komplikují život všem.