ano co rok na stk a každý rok platit eko poplatek dle nejnižší emisní třídy a ono to lidi přejde držet doma stare vergly
Za 1 já jezdím na STK každe dva roky za 2 v Německu berou třikrát vyšší plat a stejně nemají velký rozdíl ve stáří aut na silnicích a za 3 kde vezmu skoro milion každých deset let na nové auto to si může dovolit naše vládni sebranka která má jedny z nejvyšších platů v EU ale já rozhodně ne.
Když budou tato pravidla povinná pro všechna vozidla a pro všechny majitele všech národností, nemám s tím problém!
Vraky na silnicích vídám a je potřeba, aby STK dělaly svou práci pořádně. Ale představa, že si kvůli častějším kontrolám někdo koupí nové auto (v jejich představách ideálně elektro) už je psychiatrická diagnóza. Upřímně, pohnojili si stát v rámci migrační krize, pak odpojením jádra, ta které nemají náhradu, pak tlačením elektromobility, kterou většina lidí nechce a skoro nikdo si to bez dotací nemůže dovolit... Většina lidí prostě nemá zbytečné stovky tisíc na nové auto, takže se jen ta regulace bude o to více obcházet.
Mám VW Golf r.v. 2000.Chtěl jsem ho prodat za cenu šrotu. Jelikož v rodině vypadlo jedno auto tak jsem potřeboval ještě jednu STK. Nechal jsem umýt motor a při tom povídám mechanikovi že půjde z baráku a on se na mě tak divně podíval a povídá pojďte sem a tak jsem vlezl pod auto na zvedáku řekl co vidíte já moc nechápal a povídám , nic. No o to právě jde, tady není ani trochu koroze. Jestli to prodáte tak jste v-l. Golfa mám dodnes nic z něho neteče a jezdí za 7,5 litru (je to bezin 2 l). Kdybych byl němec ta za tu dobu bych mě pět nových aut. To by mě zajímalo kdo na tomto světě zanechal větší ekologickou šlápotu. Hezké svátky.
Za mě je to jenom krok, jak oživit prodej nových aut a automotiv-průmysl jako celek. V praxi by to ale znamenalo, když se na to podívám hodně zjednodušeně, ročně dát bokem něco kolem padesáti až sto tisíc na nákup nového auta v budoucnu (počítáno na deset let). Další potom otázka s likvidací toho starého. Pokud opravdu dojde k tomu, že se sníží průměrné stáří, a že se omezí trh se staršími auty, tak se už stane v podstatě neprodejné. A to ani nikdo nebere v úvahu náročnost (energetickou, surovinovou atd.) se samotnou výrobou.
To by byl ukázkový levičácký útok na soukromé vlastnictví.
Z logiky věci by naopak měly být kontroly vázány na reálný nájezd. Např každých 50 tis. km. To najedu za necelý rok, manželka nikdy 😁
14. 7. 2012 byl skoro stejný článek o stáří vozidla 6 let.
Za úmyslem bezpečí a ekologie se schovává pravda... Krachující VW.
U mé pandy z roku 2005 (také všechny kontroly bez závady), kde je stav nového vozu, je to jen další zbytečný náklad.
Na druhou stranu pro souseda, který prošel kontrolou se svým shnilým golfem z roku 2015 a hustým dýmem kdoví jak, je to důvod k zamyšlení, jestli se mu to s úplatky vyplatí...
Řekl bych, že stačí omezit úplatné STK, což už se údajně děje...
A co takové auto, které je staré 10 let a má najeto třeba 20 tisíc. Také je to vrak?
Fajn STK třeba každý druhý měsíc,ale.... Nastavit v celé EU a se stejnými podmínkami. Jezdím po zemích EU a jsou místa, kde mají taky jistou formu STK, ale... Jezdí tam fakt plečky a nikdo, fakt nikdo je neřeší s policajtama tam taky problém nemají a každý se stará, aby to jezdilo, brzdilo a tak nějak fungovalo. No a votode::: Jenže tady fakt jenom o prachy a umělou zaměstnanost. Automobilky by jinak žraly trávu a s půlkou republiky by byl šlůs. Takže auto co by při trochu normálním zacházení najelo 300 tis. raději praštíme do škarpy a fofrem koupit nové!!! Ekologie na palici.