Bylo by dobré to po sobě alespoň přečíst, protože v SRN jsou STK u nového vozidla, jak píše autor po třech letech a u nás jsou nová vozidla na STK po třech letech. No u nás jsou nová vozidla po čtyřech letechna STK . Jinak stále stejná debilní písnička, kterou tito rádoby novináři opakují. Průměrné stáří vozidel v ČR je více jak 16 let. Ha,ha, do toho se započítávají i vozidla, která jsou v depozitu ( 50-70 let stará) určitě jich kupa neexistuje.
Spočítejte průměr u vozidel, která byla za posledních 10 let na STK, to bude jiná písnička. Hm, ale to je práce, co?
Vůbec nemyslíte na sociálně slabé lidi, myslíte, že by rádi neměli novější auto? Z vesnic, kam autobusy jezdí 2x za den musíte děti vozit do školy, Vy do práce a při dnešních platech, hlavně na Karlovarsku si většina lidí nemůže dovolit lepší auto. Jak se říká jsou šťastný za jakoukoliv plečku, hlavně, že to jede a doveze je to kam potřebují. Jinak by byli v háji. Kdo na to má, tak si ty novější auta pořídí.
toto je jenom krmení pracovníků STK a dalších lidí, kteří terorizují slušné lidi, každý ví v jakém technickém stavu by měl vypadat jeho vůz, někdo potřebuje vyprázdnit peněženky občanům, ti co jsou v balíku a kupují auta co pět let a odečtou ta na daních těm vadit nebude, ale jestli budeme mít platy jako v Německu tak s tím nebude problém, ale co se bude dít s těma auty nad pět let .............
Já mám auto staré 21 let,a stav vozu dle STK je jako nový,včetně emisí,tak nechápu proč bych měl chodit každý rok na STK.Mel jsem nového Superba a měl jsem problém po roce projít STK tak kde jsou ty vraky?nechápu logiku Němců,co vymýšlejí,ať tam chodí každý týden na STK a nás nechají na pokoji.Vzdyt je to do nebe volající,v Německu jezdí více vraku jak v ČR,vím o čem mluvím jezdím po Německu hodně kilometrů týdne.
Stav auta vetsinou neni podle veku,ale dle ujetych km.Vytlucene napravy,vule rizeni,opotrebovane brzdy atd.Neni to o stavu auta ale o buzeraci a likvidaci mobility na kterou si lide zvykli.Jenze tech hornich par tisic zapomelo ze ti dole take narozdil od nich pouzivaji i auto do prace.
Jo novináři slouží , už jen k pobavená národa. Pokud by jste někdy pracoval pro nějakou firmu a jezdil firemním vozem, věděl by jste jelito , že Fa. automobil starý 6 let je na tom hůře než rodinný vůz starý 12 let. Já se vždy za břicho popadám z těchto jitrnic.
Sametová totalita pořád utahuje šrouby. Připomíná mi to dobu Covidu, když říkali, že musí neočkovaným znepříjemnit život. Teď jsou na řadě řidiči. Bude se to vztahovat i na elektro auta, nebo se u nich nepředpokládá, že by se dožily 10 let ?
No jenže oni ty nové jsou na tom po 4 letech podstatně hůře než ty 10ti letá, vždy když na to kouknu nahoru s jámy, tak si říkám za co..... Paradoxní je, že nejvíce problémů po 4 letech mají koncerny, takže u aut koncernu speciálně vyrobených po roce 2020 by to měla být povinnost max po roce na STK..
Pánové z TUV si dali ke snídani asi dobrý materiál a začali přemýšlet nad tím, jak dále ztrpčovat život obyčejným lidem... Přál bych jim čekat pak ty fronty na TK... A při myšlence, že by se ve větší míře zdvojnásobila návštěvnost těchto stanic v současném stavu... no to abych si zaplatil nějakého bezdomovce, ať mi na STK drží fleka než přijedu...
Jen další peníze do stanic technické kontroly. Tato společnost vlastní mnoho stanic a tak krásné zvýšení zisků. A zase budou platit chudší a chudí. Je to jen o penězích. A někdo má za vrak i čtyř letá vozidla. Síla názoru. A vraky jako takové, myslím že z vozidla je těžké to identifikovat. Kdo jsme bez viny , hoďme kamenem.