Podle mne byla zaručená mzda krok dopředu k ochraně zaměstnanců. Pokud to ruší, tak zas vyhráli lobbisté za zaměstnavatele 😢
A úroveň minimální mzdy je už dlouho směšná, patříme k podprůměru EU 😢 A i když se EU snaží doporučeními dosáhnout vyšší minimální mzdy, tak to zákonodárci ignorují - resp. nedodržují rychlost navržené valorizace min. mezd. Jdou opět na ruku zaměstnavatelům, kteří tak mohou vesele vykořisťovat zaměstnance 🤷
Tak změňte pozici že zaměstnance na zaměstnavatele. Ono se lehko kritizuje, ale postavte firmu, najděte zakázky, vydělejte peníze a zaplaťte lidi. A ještě musí zbýt na rozvoj, vývoj, hubená období a snad i trochu pro Vás.
Jsem si docela jistej, že ten potencionálně rychlejší růst mezd dopadne zas tak nějak "po Česku"...Joo Ty jsi sice dobrej, ale přidat Ti nemůžeme, protože bychom museli přidat všem... a z krásných frází se stane bič na dobré zaměstnance nebo vůbec na všechny...
Jaké mi máme žití v této zemi , když jsem ročník 70 roků a mám jit do důchodu v 65 a několik měsíců .To má být solidarita ,kterou máme už od komunistů...tato vláda Fialova nás nutí se uskromňovat a šetřit si na důchod a sami si schvalují navýšení platů o několik tisíc ...a ještě vice vyhazují penize za Ukrajinu a nasi lidi aby žebrali na úřadu práce . To je země zaslíbená .. ještě ze je tu strana ANO a budeme propagovat její ZVOLENÍ!!!
Zaměstnavatelé křičí, že nemají lidi. Stát zase, že nemá dost příjmů z odvodů a všichni dohromady, že mají málo peněz. A řešením je zrušit normu, která všem těmto požadavkům vyhovovala. Zvláštní přístup.
To jsem zvědav, jak budou v soukromém sektoru reagovat na skutečnost, kdy jde ekonomika v současných kolejích - tedy do kopru
Ta změna není rozhodně pro dobro slušných pracujicich. Je to zase liberální, provládní změna.
Zelenina opět vede...to bude hnus velebností...