Souhlasím s autorem článku. Jednoduše (a trochu neslušně) řečeno: nedá se to žrát.
A to jsem od dětství těch Znojemských okurek včetně láku (a bez chleba 😄) zbaštila tuny.
Autor ma pravdu, to co se prodava pod znackou Znojmia je hnus, ktery nema s puvodnimi okurkami nic spolecneho.
Autor je úplně mimo. Neprodají se za jakoukoliv cenu, dneska se naopak skoro už neprodávají vůbec. A jestli si Orkla myslí, že sama převrátí trh, bude první na světě, komu se to podaří.
Znojemské okurky nekupuji od doby co změnily majitele, a i když ještě byly chvíli české a vyráběné u nás. Pak se přelilo vše do Turecka. Tak někomu mohou chutnat. Já mám ale raději vepřové.
Hamé Babice získaly podvodně ochranné známky Znojmia, ale originální recept nezískaly. Také odrůda okurek pěstovaná kolem Znojma byla zřejmě jiná, než v Turecku. To je výsledek.
Vzhledem k blízkosti hranic kupuji okurky v Německu. Spreewaldské nemají chybu a sklenice stojí 1,19 €. A ať si Albert ty svoje Hamé a Znojmia za 75 Kč spapá sám...
Nejsmutnější je, že na tomto paskvilu je napsáno:
Vyrobeno tradiční recepturou !
V tradiční receptuře byla i MRKEV přidávaná do láku a kde je dnes hm ?
Orkla - v Česku je to pro mě značka pro předraženost a ještě hnus. Brr
Turecko bylo vždy známé vysokou kvalitou své zeleniny. Okurky nevyjímaje. Kupuji je a chutnají mi. Jestli jsou jiné než dříve posoudit nemohu, neboť jsem býval bohatě zásoben od rodičů ze zahrádky.
Co máme tak ještě prodáme celé naše turecké hospodářství.