1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Pomalu, ale jistě spějeme k tomu, že si nás umělá inteligence zotročí, přestaneme používat svůj rozum a ve všem se jí nevědomky podřídíme a to ve všech směrech což je cesta do pekel..až tohle lidstvu dojde bude pozdě něco změnit, to co sme si sami vytvořili nás jednou zničí..a mám pocit, že už sem to kdysi v jednom filmu viděl a hádejte v jakém..už nejsme dakeko od toho, aby se to jednou opravdu stalo

1
Před 2 roky

Zeptal jsem se AI, jestli zná české knihy. Prý ano. A když jsem se zeptal konkrétně na knihu Cesta krve od Jiřího Kulhánka, tak mi začala vyprávět děj z úplně jiné knihy. Naprosto Nespolehlivý zdroj informací. Jako kecálek možná dobrý, ale informace neduvěryhodné.

3
Před 2 roky
Luboš Kubelka

Jsme na úplném začátku. Očekávat, že tam najdete všechny informace z té naší malé provincie je naivní.

Před 2 roky

Nikdo z nás nedokáže v současné době vyhodnotit dopad UI. Nicméně věřím, že UI nutně potřebujeme pro další vývoj lidstva. Představuje nebezpečí, ale i naději, jak zkvalitnit a prodloužit lidský život. Jak nám umožnit kolonizovat okolní vesmír, vymýtit hladomor a chudobu. Bude záležet, kdo a jak ji bude moci ovládat. Nicméně většina lidí je racionálně uvažujících a chce dobro pro své okolí. Proto věřím, že bychom měli dát UI šanci. Věřím, že do budoucna to může být náš spolehlivý partner, se kterým budeme moci společně zkoumat tajemství současného světa a hledat nové hodnoty naší existence. Je to šance jak pro přírodní, tak pro humanitní vědy. Je to šance pro lepší život našich dětí.

2
Před 2 roky

Pokud lidem nevadi ze je AI postavi na 2kolej tak uz vubec nechapu uvazovani cloveka. Mluvil jsem s xx ktery se na vyvoji AI drive podilel a opustil to v momente kdy se zacaly protlacovat modely na manipulaci nazorů, ovlivnovani verejneho inter.prostoru spd. To bylo pred cca 2 lety. Dnes v praxi vidime dopady ve forme ktere se namzdaji banalni ale ve skutecnosti jsou naprosto zhoubne a todle zadani uzivatele… viz napr. pouzivani slov jako dezolat, chcimir apd. Napadlo vubec nekoho ze to navrhla nejaka AI ?? Ze staci dat zadani ?? Pro AI neni problem si nastudovat psychologii a vutvatet pak na zakl. dostupnych informaci ruzne funkcni modely chobani lidí. Takto je vice pochopitelne proc se lidi mezi sebou napr. za nazor dehonestuji a tim i rozdeluji na 2skupiny… zaclo to koronou, ted balkou na ukrajine a bide to gradovat. Je to na nas jedincich jakmoc moralnich hodnot si nechame vzit… ktere jsou nam soustavne ponizovany/ degradovany

1
Před 2 roky

Já z toho nešílím. Napsala jsem krásný bohulibý Projekt LAIK - Umění pro život s využitím umělé intelligence. Chtěla bych prosadit do škol a naučit další odborníky pracující s lidmi využívat AI jako efektivní nástroj.

1
Před 2 roky

Dobrý den, copak nikdo z nich nečetl R.U.R? Tam byli tvůrci také přesvědčeni, že mají vše pod kontrolou.

Před 2 roky

Dříve Covid dnes každý den nějaký článek o AI... ani jedno mě fakt nevzrušuje, co tam bude dál :-D

Před 2 roky

jak se mohl Musk rozčilovat v prosinci 2023,když teprve bude ! 🤔

1
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt