Psát takové věci v zemi, kde značná cast populace trpí nedostatkem pohybu a s tím souvisejícími chorobami či obezitou, je dost kontraproduktivní. V zájmu našeho zdraví po schodech choďme!
Psát takové věci v zemi, kde většina lidí na jakákoliv pravidla naprosto kašle, protože ONI mají svá lepší pravidla, je zbytečné plýtvání energií a zvyšováním uhlíkové stopy.
A psát k tomu komentář vlastně také, takže dobrou noc 🙂
Přesně tak. Až na to, že vůbec. Na jezdících schodech v pražském metru s v žádném případě neurčuje, že se má stát vpravo ve směru jízdy. Jedná se o stále opakovanou lež. Autor by si měl před podobným článkem nejdříve zjisti pravé informace v tomto případě od DPP anebo se jít osobně podívat na jezdící schody do metra a pochopil by pravdu. Neboť u každého eskalátoru se nachází piktogram, který jasně definuje jak se má stát na jezdcích schodech.. V pražském metru se na jezdcích schodech má stát vždy diagonálně od ostatních cestujících tak, aby po žádné straně nevznikla ulička. Je to z důvodů rovnoměrného zatížení jezdcích schodů tak, aby se tažné zařízení a mechanizmus rovnoměrně namáhaly a nedocházelo tak k většímu opotřebení jedné či druhé straně a tím zamezilo dřívější poruchy jezdících schodů
Je pro mne nepocchopitelné, že když se vyhrne spousta lidí z vagónu metra, tak u eskalátoru se poslušně postaví do husího řadu, a místo aby obsadili schody vlevo i vpravo, raději počkají, aby ti rychlí měli svůj "rychlý pruh" volný. Dříve jsem je všechny předběhl a stojíc jsem klidně zablokoval levou stranu. Dnes na to už nemám, mnozí pospíchajíci mne doženou a nevybíravě se dožadují, abych jim uvolnil cestu. Paralela se silničním provozem na dálnici v neděli večer před Prahou je zjevná- jakmile je hustota lidí / aut vysoká, jde o souběžnou jízdu a žádný pruh není ten rychlý. Totéž by se mělo dodržovat v metru.
jinými slovy - vejde se tam více stojících lidí, že?