1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Pokud někde zemře po 80 letech věku, pak lze předpokládat, že zemřel věkem. Ovšem u dřívějších umrtí jsou možností různé: nemoc, autonehoda, jiný druh tragické smrti, pád nešťastnou náhodou, vražda, sebevražda, atd. Nemyslím si, že je něco nepřirozeného na tom, chtít vědět, jak odešel někdo v 50-ti či mladší, neboť smrt v takovém věku není přirozená, není to stářím, a mnohé žijící to může přimět k tomu, aby si došli včas k lékaři, aby jezdili o něco opatrněji, neboť obvykle nás to nějak zasáhne. Jen lidem bez empatie je lhostejno, jak ti druzí mladší zemřeli...

Před 1 rokem

Ne všechny uvedené argumenty bývají důvodem ke zjišťování příčiny úmrtí. Když mi umřela maminka, zašla jsem za lékařem na patologii. Důvod? Maminka užívala léky. Mimo jiné, na tlak a cukrovku. Po její smrti jsem léky nalézala různě v kapsách jejího oblečení a to i přesto, že jsem vždy počkala, až mi ukáže prázdnou pusu. Začala jsem mít výčitky, jestli jsem její smrt neúmyslně nezavinila nedostatečným dohledem. Teprve patolog mne ujistil, že smrt maminky s braním léků nesouvisí. Prostě jí "dotikaly hodiny". Zemřela ve spánku.

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt